Izvor: Auto blog arhiva vesti 20.07.2016

Čelnici Volkswagena optuženi za varanje

Auto blog 20.07.2016
Kako pišu Vrele Gume, još od izbijanja VW skandala, nemački gigant je tvrdio da je za sve kriva grupa „odmetnutih inženjera“. Mada su kolale glasine da je bivši šef grupe, Martin Vinterkorn, znao za poništavajući uređaj, u javnost nisu… »

Alfa Romeo 4C bez naslednika?

Auto blog 20.07.2016
Alfa Romeo 4C Spider se u prodaji nalazi malo duže od godinu dana ali neke vesti kažu da zbog slabe prodaje neće dobiti naslednika. Neki izvori naime navode da je sledeća generacija Alfe 4C otkazana, mada za sada nije jasno da li se to odnosi za obe… »

Vinjete za Mađarsku možete kupiti i u Srbiji

Auto blog 20.07.2016
Od sada na benzinskim pumpama Mola možete kupiti vinjete koje su vam neophodne za vožnju po mađarskim auto-putevima. Plaćanje u dinarima, što vam skraćuje zadržavanje i štedi novac Umesto, kao do sada, potrage za vinjetama na graničnim prelazima… »

Mercedes-AMG GT R u ograničenoj seriji od 2.000 komada?

Auto blog 20.07.2016
Mercedes-AMG GT R su krajem juna prvi mogli da vide posetioci događaja Goodwood Festival of Speed u Velikoj Britaniji, a u svom vlasništu će ga po poslednjim vestima imati 2.000 dovoljno brzih srećnika. Naime, iako se prilikom promocije govorilo da… »

Dok drugi grade nova parking mesta, u Oslu ih ukidaju

Auto blog 20.07.2016
Kako piše B92, nakon najave da će od 2025. godine Norveška obustaviti prodaju novih putničkih vozila sa benzinskim i dizel motorima, i namere vlasti u Oslu da zabrane ulazak privatnih automobila u centar grada od 2019, u glavnom gradu te zemlje… »

Samsung Electronics ulazi u automobilski biznis

Auto blog 20.07.2016
Kako pišu Vrele Gume, Samsung Electronics takođe nastoji da uđe u igru u okviru automobilske industrije, i to tako što će otkupiti paket akcija kineskog proizvođača električnih vozila, BYD. Po Rojtersu, kupovina bi mogla da se odigra iza… »

EHCC 2016 – Nikola Miljković i dalje u vrhu, ali sada iza Schweigera

Auto blog 20.07.2016
Najnoviji izgled tabele EVROPSKOG ŠAMPIONATA NA BRDSKIM STAZAMA, FIA 2016, ukazuje da je došlo do promena u bodovima, a napredovanje Austrijanca CHRISTIAN SCHWEIGERA usledilo je posle diskvalifikacije njegovog rivala u klasi A, Slovaka TOMAŠA ONDREJA… »

Roštilj, penali i vožnja Formula na stazi Hockenheim

Auto blog 20.07.2016
Na stazi Hockenheim, Mercedes je ovih dana organizovao interesantan Media Day F1, u kojem su učestvovali ne samo poznati vozači, već i legendarni F1 bolidi U sklopu priprema za veliki povratak F1 u Nemačku, tačnije na stazu Hockenheimring, Mercedes… »

Slovačka auto-industrija u petoj brzini

Auto blog 20.07.2016
Kako piše RTS, četvrt miliona ljudi radi u auto-industriji Slovačke. To je jedna od najbrže rastućih evropskih ekonomija i jedina zemlja tog dela Evrope koja koristi evro. Svoje fabrike smestili su: francuski "Pežo", nemački "Folksvagen"… »

Kina zabranjuje testiranje samovozećih automobila

Auto blog 20.07.2016
Samovozeći automobili trenutno nisu dobrodošli na autoputevima u Kini. To je rezultat još uvek nerazjašnjenih slučajeva vezanih za nesreće Teslinog modela u kojoj je između ostalog, jedna osoba smrtno stradala. Kina je druga velika zemlja u kojoj… »