Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 20.07.2016

Policajci došli zbog glasne muzike, dame mislile da su striperi

B92 20.07.2016
Kada su dva policajca u nedelju uveče pokucala na vrata kuće u kojoj je jedna dama slavila 50. rođendan, nisu ni sanjali da će biti pomešani sa striperima. Policajci su nekoliko puta pokušali da objasne da je reč o nesporazumu, ali ih je u tome… »

Naučnici uzgojili ljudsku hrskavicu

B92 20.07.2016
Naučnici kompanije Cytex Therapeutics iz Severne Karoline u SAD uspeli su da uzgoje ljudsku hrskavicu u laboratorijskim uslovima. Uprkos tome što hrskavica još nije testirana i ne zna se ništa o njenim propratnim efektima, naučnici smatraju da je… »

Crni susam: Čuva kosti, usporava starenje

B92 20.07.2016
Reguliše krvni pritisak, podiže imunitet, sprečava migrenu, prelome i osteoporozu. Nezaobilazni sastojak azijatske i orijentalne kuhinje, susam (Sesamum indicum) je mnogo više od začina koji jelima daje bogatiji ukus. - Semenke crnog susama, sa kojih… »

Kapsula SpaceX stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu

B92 20.07.2016
Svemirski brod privatne američke kompanije SpaceX stigao je jutros na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS), sa više od dve tone tereta. Kapsula Dragon lansirana je u ponedeljak iz vazduhoplovne baze Kejp Kanaveral na Floridi. Pored namirnica za posadu… »

Bizaran susret Meta Dejmona i Prinsa

B92 20.07.2016
Met Dejmon možda važi za jednog od najsimpatičnijih holivudskih glumaca, ali čuveni muzičar Prins nije â€�pao’ na njegov šarm. Povodom predstojeće premijere filma “Džejson Born” u kojem Met Dejmon tumači glavnu ulogu… »

Naučnici ustanovili da lepotice podstiču pamćenje

B92 20.07.2016
Nije istina da muškarci postaju glupi u prisustvu lepotica. Naprotiv, zgodne žene teraju ih da više pamte. Naučnici su ustanovili da će muškarci zapamtiti više detalja o ženi koju su upravo upoznali ako dotična ima pravu razmeru struka i kukova… »

Uskoro ćemo čuti prve zvuke s Marsa

B92 20.07.2016
Zašto nikada nismo snimili zvuk na Marsu? To je ptanje koje nam do sada verovatno nije palo na pamet, a poslednja vest iz NASA govori da će nova misija uključivati dva mikrofona. NASA će 2020. godine na Mars poslati novi rover koji trenutno nosi… »

Pokemoni i adiktivni potencijal (VIDEO)

B92 20.07.2016
Nova igrica za mobilne telefone Pokemon Go je preko noći postala senzacija u Americi kada je tokom proteklog vikenda skočila na vrh liste Apple aplikacija. Ipak, stručnjaci upozoravaju da ova vrsta virtulene stvarnosti lako može da pređe u zavisnost… »

Koliko poluga vidite na slici?

B92 20.07.2016
Optička iluzija s polugama je nova mozgalica koja zabavlja internet. Na slici je prikazan niz pravouglih poluga, a pitanje je koliko njih se nalazi na slici? Optička varka s polugama još je jedna zagonetka koja će vam uvežbati mozak. Zadatak je da… »

“Ne u minska polja u Bosni zbog Pokemona” postala svetska vest

B92 20.07.2016
Ludilo zvani Pokemon Go ne prestaje da trese svet. Reakcija svetskih medija na molbu jedne organizacije iz Bosne "da ljudi ne zalaze u minska polja kako bi tražili Pokemone", dovoljno govori o globalnoj veličini ovog fenomena. Naime, organizacija… »