Izvor: Danas arhiva vesti 20.07.2016

Turska letovališta bezbedna za turiste

Danas 20.07.2016
Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj izjavio je danas da je pokušaj puča u Turskoj bio napad na demokratiju i poručio da su mesta na moru, letovališta za turiste bezbedna, kao i Ankara i Istanbul, gde su bili incidenti. Bozaj je za RTS rekao… »

Profesorima zabranjen izlazak iz Turske

Danas 20.07.2016
Turski visoki odbor za obrazovanje zabranio je svim univerzitetskim profesorima i članovima akademije da putuju u inostranstvo, objavila je televizija TRT. Ova odluka je objavljena nedugo nakon što su turske vlasti naredile da se smene svih 1.577… »

Tramp i zvanično predsednički kandidat

Danas 20.07.2016
Javnim glasanjem delegacija američkih država i teritorija na nacionalnoj konvenciji u Klivlendu, Donald Tramp je i zvanično nominovan za predsedničkog kandidata Republikanske stranke. On će nominaciju formalno prihvatiti u četvrtak, javlja Glas… »

Mažić sudi evropski Superkup

Danas 20.07.2016
Veliko bravo za Milorada Mažića i njegove pomoćnike! UEFA je odlučila da srpskog arbitra nagradi za dobro obavljen posao na nedavno završenom Evropskom prvenstvu tako što mu je dodelila da sudi Superkup Evrope, 9. avgusta u norveškom Trondhajmu… »

Vanredno stanje u Francuskoj još šest meseci

Danas 20.07.2016
Šest dana posle napada u Nici, francuska Nacionalna skupština dala je, tokom noći s utorka na sredu, zeleno svetlo za produženje vanrednog stanja za još šest meseci u Francuskoj, do kraja januara 2017. godine. Agencije podsećaju da je vanredno… »

Vlada da hitno ugasi Tanjug

Danas 20.07.2016
Kuća ljudskih prava i demokratije poziva danas Vladu Srbije da hitno sprovede u delo svoju odluku iz novembra 2015. godine i ugasi novinsku agenciju Tanjug. Poslednji slučaj besprizorne montaže i pokušaja lažnog optuživanja aktivista inicijative "Ne… »

Vesić: Uspeo tender za fontanu na Slaviji

Danas 20.07.2016
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je tender za izgradnju fontane na Slaviji koji je raspisala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda „uspeo” i „da su ponude dostavile četiri kompanije”. - Na tenderu za… »

Hrvatska osnovala "komisiju za Srbiju"

Danas 20.07.2016
Vlada Hrvatske osnovala je Komisiju za praćenje primene prelaznih merila u poglavljima 23 i 24 iz pristupnih pregovora Srbije sa EU, saopšteno je iz Banskih dvora. Vladina komisija pratiće da li Srbija ukida zakonodavstvo kojim je "arbitrarno… »

I u Geoksu savetuju pampers radnicima

Danas 20.07.2016
* Tokom osmočasovne smene zaposleni mogu samo dva puta da odu u toalet * Zbog vređanja ili nazivanja pogrdnim imenima radnici nemaju kome da se žale * Poslodavac isplatio prekovremeni rad po nalogu inspekcije koja je reagovala na anonimne prijave iz… »

Perutnina Ptuj: Radnici pristali na poligraf

Danas 20.07.2016
Kompanija Perutnina Ptuj Topiko iz Bačke Topole potvrdila je da je sprovela poligrafsko ispitivanje radnika, kako navode, u cilju zaštite potrošača. Perutnina Ptuj Topiko oglasila se saopštenjem u kojem navodi da je u svrhu prikupljanja informacija… »