Izvor: Dojče vele arhiva vesti 20.07.2016

„Necenzurisane laži“

Dojče vele 20.07.2016
SNS je organizovala izložbu „Necenzurisane laži“, koja bi trebalo da pokaže da u Srbiji nema medijske cenzure. Novinarska udruženja smatraju da je izložba vrhunac cinizma i dodatni pritisak na krhku slobodu izražavanja. Beogradska galerija… »

Na putu ka islamskoj autokratiji

Dojče vele 20.07.2016
Pokušaj puča u Turskoj bio je slika diletantizma. Predsednik Erdogan koristi priliku za obračun sa svima koji drukčije misle i tranformiše državu u islamsku autokratiju, smatra glavni urednik DW Aleksandar Kudašef. Naprijatnost je sve veća, sumnje… »

Hronologija: Svi pokušaji napada u Nemačkoj

Dojče vele 20.07.2016
Preuzimajući odgovornost za napad na putnike voza u Vircburgu, koji je izvršio 17-godišnji Avganistanac, "Islamska država" je prvi put delovala u Nemačkoj. Međutim, nije prvi put da je Nemačka je na meti islamista. Maj 2016. - Diseldorf Tri osobe… »

Rusija: samo jedan lajk do zatvora

Dojče vele 20.07.2016
Dovoljno je kritikovati aneksiju Krima. Sve više ruskih korisnika Interneta zbog izražavanja mišljenja završava u zatvoru. Stanje će biti još gore od danas - stupanjem na snagu antiterorističkih zakona. Internet se u Rusiji dugo smatrao poslednjom… »

Insekti i miševi u hrani za decu

Dojče vele 20.07.2016
Domovi za stara lica se zatvaraju, jer nema obroka i lekova za njihove stanare. Nema sredstava za pomoć prerano rođenoj deci, nema medikamenata za rak. Situacija u Venecueli je dramatična. Negovateljica Marija iz doma za stara lica Del Karmen u… »

Jedinstveni opstajemo, podeljeni propadamo

Dojče vele 20.07.2016
Dan nakon što je izbeglica napao putnike u vozu za Vircburg još jednom se pokazuje da je nemačko društvo duboko podeljeno u odnosu na izbegličku politiku kancelarke Angele Merkel, smatra Feliks Štajner. Ustvari, za pojam „teror“ postoji jasna… »

Tramp laže - gore od drugih?

Dojče vele 20.07.2016
Nominacija Donalda Trampa za predsedničkog kandidata Republikanske stranke jedna je od tema komentara u nemačkoj dnevnoj štampi. Evo izvoda iz karakterističnih tekstova o tome. „Retko kada je na jednom kongresu u SAD istina tako brutalno gažena kao… »

EU uznemirena debatom o smrtnoj kazni u Turskoj

Dojče vele 20.07.2016
Nakon propalog vojnog puča i hapšenja koja su usledila, političari EU pozivaju Erdogana na umerenost. Velika zabrinutost vlada povodom najava o uvođenju smrtne kazne. "Politika Evropske unije prema Turskoj mora se preispitati". Ovo je izjavio… »