Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 20.07.2016

Tramp i formalno kandidat, stranačko jedinstvo - prioriet

Glas Amerike 20.07.2016
KLIVLEND — Donald Tramp je u utorak i zvanično nominovan za kandidata Republikanske stranke. Večeras u Klivlendu, znameniti republikanci nastaviće da žestoko napadaju njegovog oponenta, Hilari Klinton nastojeći da Trampa prikažu kao najbolju… »

Ubijen beloruski novinar u Kijevu

Glas Amerike 20.07.2016
Istaknuti beloruski novinar Pavel Šeremet ubijen je u glavnom gradu Ukrajine Kijevu u eksploziji automobila. Najposećenija veb stranica u zemlji, Ukrajinska Pravda, saopštila da je njen novinar, 44 godišnji Pavel Šeremet, ubijen kad je pošao na… »

Preminuo slavni reditelj Geri Maršal

Glas Amerike 20.07.2016
Holivud je sinoć izgubio jednu od svojih legendi – reditelja Gerija Maršala. Uticajni filmski stvaralac preminuo je od komplikacija usled upale pluća u bolnici u Burbenku u Kaliforniji. Imao je 81 godinu. Maršal je tvorac nekih od kultnih TV… »

Sastanak koalicije protiv Islamske države

Glas Amerike 20.07.2016
Ministri odbrane iz više od 30 zemalja zajedno sa američkim sekretarom za odbranu Ešom Karterom održavaju sastanak u američkoj vazduhoplovnoj bazi Endrju Erfors kod Vašingtona. Na sastanku će razmatrati sledeće korake u ratu protiv Islamske… »

Članstvo u NATO - šansa za ekonomiju Crne Gore

Glas Amerike 20.07.2016
Članstvo Crne Gore u NATO dugoročna je garancija suvereniteta i bezbijednosti i preduslov stabilnog ekonomskog razvoja, ocijenio je crnogorski ministar ekonomije, Vladimir Kavarić na okruglom stolu „NATO članstvo – šansa za ekonomiju i biznis“… »

Turska zatvara Gulenove škole

Glas Amerike 20.07.2016
Turski državni mediji navode da vlasti rade na zatvaranju 626 privatnih škola i drugih obrazovnih ustanova, u najnovijem koraku gušenja pobune posle neuspelog puča prošle nedelje. Škole se dovode u vezu sa sveštenikom Fetulahom Gulenom, koji živi… »

Republikanski stratezi: Demokratska regresija na Balkanu

Glas Amerike 20.07.2016
Tema trećeg dana republikanske konvencije je spoljna politika, a lajtmotiv večeri je “Učinimo Ameriku prvom ponovo”, u skladu sa Trampovim izbornim sloganom. Zapravo, spoljna politika - posebno ako se govori o kritikama na račun Hilari Klinton… »

Pojačane tenzije u Klivlendu

Glas Amerike 20.07.2016
U centru Klivlenda policija nastoji da održi mir u jeku povećanih tenzija i zmeđu prodemokratskih aktivista i pristalica Republikanske stranke koja održava nacionalnu konvenciju u tom gradu.… »