Izvor: Jug press arhiva vesti 20.07.2016

Formirana komisija za utvrdjivanje nadoknade zbog ujeda pasa

Jug press 20.07.2016
VRANJE Na sednici Gradskog veća u Vranju doneta je odluka o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za drugu polovinu 2016. godine. Rezultati konkursa koji je bio raspisan još 14. aprila biće objavljen na… »

Obio kuću pa zapalio sprat

Jug press 20.07.2016
NIŠ Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su A. J (1981) iz okoline Niške Banje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i teška krađa. On se tereti da je obio kuću u okolini… »

Voda u Vlasotincu ispravna za kupanje

Jug press 20.07.2016
VLASOTINCE Voda na jezeru kod brane u Vlasotincu higijenski je ispravna za kupanje, rekreaciju i sportove na vodi, potvrdila je analiza Zavoda za zaštitu zdravlja u Leskovcu. „Vlasotinačko more“ spremno dočekuje kupače, rekao je predsednik… »

Maturanti tekstilci počeli da rade

Jug press 20.07.2016
VLASOTINCE Od 11 maturanata smera konfekcionar tekstila, u Tehničkoj školi u Vlasotincu, šestoro se je prijavilo da radi u tekstilnoj fabrici Manufaktura europea. Ova fabrika je u maju obećala da će zaposliti sve maturante sa ovog smera, koji prodju… »

Leskovački strip umetnik junak u Argentini

Jug press 20.07.2016
LESKOVAC Najnoviji strip leskovčanina Srđana Nikolića Peke „Iza crnog sunca“, koji govori o eksperimentima nacističke Nemačke sa letelicama, izložen u galeriji Gradskog muzeja u Buenos Ajresu Još neobjavljeni strip leskovačkog crtača i… »

Vranje dobija gradskog urbanistu

Jug press 20.07.2016
VRANJE Za 21. jul zakazana je sednica Skupštine grada Vranja, na čijem se dnevnom redu nalazi 46 tačaka. Kako je najavljeno odbornici će izabrati gradskog urbanistu, prvog koji će se na tom mestu naći u novijoj istoriji grada. Na dnevnom redu naći… »

Od danas radi kupalište u Vučju

Jug press 20.07.2016
VUČJE Od danas radi kupalište u Vučju a o bezbednosti kupača brine ekipa spasilaca koja je prošla neophodnu obuku, rekoa je za JUGpress direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER) Bojan Tojaga. On je dodao da će ovo kupalište u narednih… »

Večeras počinju Gejzerske noći

Jug press 20.07.2016
SIJARINSKA BANJA U Sijarinskoj Banji večeras počinje tradicionalna, devetnaesta po redu turistička manifestacija “Gejzerske noći”. Organizuje ih Turistička organizacija opštine Medveđa, u saradnji sa SBR „Gejzer“ iz Sijarinske Banje, pod… »

U Pčinjskom okrugu 430 slobodnih mesta u srednjim školama

Jug press 20.07.2016
VRANJE-BUJANOVAC-PREŠEVO U Pčinjskom okrugu su, posle upisnog roka za buduće srednjoškolce , ostala slobodna još 430 mesta, najviše u opštini Preševo, čak 107 . I Vranju je slobodno ukupno 63 mesta, Srednja poljoprivredno-veterinarska škola… »

Mitrovčanin švercovao milke

Jug press 20.07.2016
TUTIN Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, u saradnji sa Poreskom upravom, zaplenili su veću količinu konditorskih proizvoda i putničko vozilo. Vrednost oduzete robe procenjuje se na oko 800.000 dinara. Konditorski proizvodi… »