Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 20.07.2016

Vikiliks objavio prvi deo dokumenata o Turskoj

Nova ekonomija 20.07.2016
Vikiliks je, uprkos masovnim sajber napadima, objavio jedan deo od skoro 300.000 imejlova i na hiljade fajlova vladujuće stranke u Turskoj. Vikiliks je pre dva dana najavio da planira objavu dokumenata o strukturama političke moći u Turskoj nakon… »

SAD Turskoj: Dokumenta o Gulenu nisu zahtev za izručenje

Nova ekonomija 20.07.2016
Dokumenta koja je Turska poslala o Fetulahu Gulenu, optuženog u Ankari za umešanost u pokušaj puča, vlasti SAD ne mogu smatrati zahtevom za njegovo izručenje. SAD analiziraju dokumenta koja je Turska poslala o Gulenu, ali zvaničan zahtev za njegovo… »

I u 'Geoksu' u Vranju radnicima savetuju da nose pelene

Nova ekonomija 20.07.2016
Nakon što su lokalni mediji objavili ispovest Gordane Krstić, koja je zbog "nenormalnih uslova za rad" napustila posao u Fabrici obuće Geoks u Vranju, počelo je da se odmotava još jedno klupko mobinga stranih poslodavaca u Srbiji. Kao najdrastičniji… »

Microsoft posle teške godine opet u profitu

Nova ekonomija 20.07.2016
Američka tehnološka kompanija Microsoft je ostvarila dobit od 3,1 milijardi dolara u kvartalu koji je upravo završen. Microsoft je tako iznenađujuće ušao ponovo u pozitivnu zonu nakon godine ogromnih troškova zbog otpisa imovine u sektoru mobilne… »

'Perutnina Ptuj': Radnici su pristali na poligraf da bi se videlo ko je krao meso

Nova ekonomija 20.07.2016
Kompanija Perutnina Ptuj Topiko iz Bačke Topole potvrdila je da je sprovela poligrafsko ispitivanje radnika, kako navode, u cilju zaštite potrošača. Perutnina Ptuj Topiko oglasila se saopštenjem u kojem navodi da je u svrhu prikupljanja informacija… »

Folksvagen varao još od devedesetih?

Nova ekonomija 20.07.2016
Nemački auto-gigant Folksvagen svoju prevaru na dizel motorima počeo je još pre 1999. godine. Kako navode regulatorne vlasti Njujorka, varanje je počelo sa šest odvojenih uređaja za lažiranje. Osam Folksvagenovih inženjera je u avgustu 2015… »

Ministarstvo i agencije: Nema razloga da se Srbima zabrani letovanje u Turskoj

Nova ekonomija 20.07.2016
Predstavnici turističkih agencija i Ministarstva trgovine i turizma Srbije saglasili su se na današnjem sastanku da nema razloga da se srpskim turistima zabrani odlazak na letovanje u Tursku, izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Jute Milan… »

Srbija plaća penale ako ne povuče 800 miliona dolara ruskog kredita

Nova ekonomija 20.07.2016
Srbija će platiti penale ako do kraja 2017. godine ne povuče svih 800 miliona dolara ruskog kredita za železnice, piše Politika navodeći da će po ugovoru u tom slučaju srpska strana morati Rusiji da uplaćuje proviziju od jedan odsto na nepovučena… »

VELIKA PREVARA: Stečaj fiktivan, profit stvaran

Nova ekonomija 20.07.2016
Jedan od većih problema koji utiču na stanje u kome se srpska ekonomija nalazi, jeste fiktivni ili namerni stečaj. Ukratko – osnuje se firma, nagomilaju dugovi, proglasi bankrot, a kratkih rukava ostane i država koja ne može da naplati poreski dug… »

Luka Beograd prodaje imovinu za 7,6 miliona evra

Nova ekonomija 20.07.2016
Luka Beograd ad oglasila je prodaju imovine putem javnog prikupljanja ponuda. Ponuđeni su objekti u opštini Palilula. Ukupna vrednost imovine je 7,6 miliona evra. Najvredniji je magacin prehrambenih proizvoda po ceni od 2,3 miliona evra, zatim magacin… »