Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 20.07.2016

I u 'Geoksu' u Vranju radnicima savetuju da nose pelene

Nova ekonomija 20.07.2016
Nakon što su lokalni mediji objavili ispovest Gordane Krstić, koja je zbog "nenormalnih uslova za rad" napustila posao u Fabrici obuće Geoks u Vranju, počelo je da se odmotava još jedno klupko mobinga stranih poslodavaca u Srbiji. Kao najdrastičniji… »

'Perutnina Ptuj': Radnici su pristali na poligraf da bi se videlo ko je krao meso

Nova ekonomija 20.07.2016
Kompanija Perutnina Ptuj Topiko iz Bačke Topole potvrdila je da je sprovela poligrafsko ispitivanje radnika, kako navode, u cilju zaštite potrošača. Perutnina Ptuj Topiko oglasila se saopštenjem u kojem navodi da je u svrhu prikupljanja informacija… »

Ministarstvo i agencije: Nema razloga da se Srbima zabrani letovanje u Turskoj

Nova ekonomija 20.07.2016
Predstavnici turističkih agencija i Ministarstva trgovine i turizma Srbije saglasili su se na današnjem sastanku da nema razloga da se srpskim turistima zabrani odlazak na letovanje u Tursku, izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Jute Milan… »

Srbija plaća penale ako ne povuče 800 miliona dolara ruskog kredita

Nova ekonomija 20.07.2016
Srbija će platiti penale ako do kraja 2017. godine ne povuče svih 800 miliona dolara ruskog kredita za železnice, piše Politika navodeći da će po ugovoru u tom slučaju srpska strana morati Rusiji da uplaćuje proviziju od jedan odsto na nepovučena… »

Luka Beograd prodaje imovinu za 7,6 miliona evra

Nova ekonomija 20.07.2016
Luka Beograd ad oglasila je prodaju imovine putem javnog prikupljanja ponuda. Ponuđeni su objekti u opštini Palilula. Ukupna vrednost imovine je 7,6 miliona evra. Najvredniji je magacin prehrambenih proizvoda po ceni od 2,3 miliona evra, zatim magacin… »

Kupite limunadu u nekom od 60 lokala i pomozite deci u Svratištu

Nova ekonomija 20.07.2016
Deca ulice nemaju raspust i neće letos nigde otputovati. Za neke od njih Svratište je jedina adresa na kojoj nalaze zaklon od vrućine i letnjih pljuskova. Tamo su već krenule pripreme za novu školsku godinu. Ako popijemo limunadu, možemo svi da… »