Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 20.07.2016

Zašto je doručak najvažniji obrok

Novi magazin 20.07.2016
Stara poslovica kaže: "Doručak ne daj nikome, ručak podeli sa prijateljima, a večeru daj neprijatelju". Naime, za doručak slobodno možemo reći da je najbitniji obrok i predstavlja preduslov za dobar početak dana. Pravilan i dobro izbalansiran… »

Lepotice podstiču pamćenje

Novi magazin 20.07.2016
Nije istina da muškarci postaju glupi u prisustvu lepotica. Naprotiv, zgodne žene teraju ih da više pamte. Nije istina da muškarci postaju glupi u prisustvu lepotica. Naprotiv, zgodne žene teraju ih da više pamte. Naučnici su ustanovili da će… »

Da li ste znali da ceo život pogrešno čistite zube koncem?

Novi magazin 20.07.2016
Čišćenje zuba jedan je od najvažnijih koraka kada je reč o dentalnoj higijeni, što znači da je izuzetno važno da se ova aktivnost obavi na pravi način. Prema navodima Američke stomatološke asocijacije, najbolja tehnika za čišćenje zuba… »

Kapsula Spejs eksa stigla na Međunarodnu svemirsku stanicu

Novi magazin 20.07.2016
Svemirski brod privatne američke kompanije Spejs eks (SpaceX) stigao je jutros na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS), sa više od dve tone tereta. Kapsula"Dragon" (Zmaj) lansirana je u ponedeljak iz vazduhoplovne baze Kejp Kanaveral na Floridi. Pored… »

11 razloga zbog kojih ste stalno umorni

Novi magazin 20.07.2016
Vreli letnji dani su sinonim za ugodne aktivnosti na otvorenom, kao što su porodični izleti, posete plaži i uživanje u prirodi. Ipak, toplo vreme kod osetljivih osoba može izazvati neprijatne simptome, kao što je ekstremni umor. Rešenje je u… »

Maske ublažavaju crvenilo od sunca

Novi magazin 20.07.2016
U želji da što brže dobijemo boju, često preteramo sa sunčanjem i koža pocrveni. U takvim situacijama, najbolje pomažu prirodne maske, koje stimulišu regeneraciju i oporavak epiderma. * U dubljem sudu pomešajte dve kašike ovsene kaše, dve… »

Naučnici napravili ražu kiborga

Novi magazin 20.07.2016
Međunarodni tim istraživača razvio je jezivo realnog robota Stingra koji pomera granicu između životinja i mašina. Zbog svetlosti koja aktivira ćelije srca, kiborg riba može da podstakne razvoj futurističkih medicinskih sredstava i neverovatan… »

Otkrivena tajanstvena zvona u dubinama Atlantskog okeana

Novi magazin 20.07.2016
U plavim dubinama Atlantskog okeana koji zapljuskuje meksičke obale oblasti Jukatan otkriveni su nevorovatni stalaktiti koji imaju oblik zvona. Podvodni fotograf Rino Sgorbani uspeo je da zabeleži veličanstvene fotografije ovog fenomena u dubokom… »

Rus u balonu prešao više od pola puta oko sveta

Novi magazin 20.07.2016
Ruski avanturista Fedor Konjuhov blizu je ostvarenja svog cilja da samostalno u balonu obleti oko sveta bez stajanja, izjavio je danas njegov sin. Konjuhov je sa današnjim danom prešao više od pola puta od kada je 12. jula krenuo iz Nortema u… »

Ban Ki Mun: Islamska država u Libiji suočena s mogućim porazom

Novi magazin 20.07.2016
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun izjavio je da se ekstremisti Islamske države u Libiji suočavaju s "jasnom mogućnošću" poraza u njihovom poslednjem uporištu i da će se verovatno premestiti na druga mesta u toj severnoafričkoj… »