Izvor: OK radio arhiva vesti 20.07.2016

Gradsko veće: 90 zahteva za odštetu od napuštenih pasa

OK radio 20.07.2016
Na sednici Gradskog veća grada Vranja doneta je odluka o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za drugu polovinu 2016. godine, kao i odluke o finansiranju odlaska sportista na takmičenja. Veće je obrazovalo i… »

Ni: Menadžer bezbednosti aerodroma bez sertifikata

OK radio 20.07.2016
Direktorat civilnog vazduhoplovstva je demantovao tvrdnje direktora niškog aerodroma Vladice Đurđanovića da osoba zadužena za bezbednost niške vazdušne luke "ima sve potrebne sertifikate koje propisuje Direktorat", jer takvi sertifikati ne postoje… »

Ni: Opljačkao pa zapalio kuću!

OK radio 20.07.2016
Policija u Nišu uhapsila je A. J. (35) iz okoline Niške banje zbog opravdane sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti i teške krađe. On je, prema prvim informacijama iz istrage, najpre obio kuću u vikend naselju kod Niške… »

Ni: Stanovi za mlade naučnike - na čekanju

OK radio 20.07.2016
Iako je Zakon o planiranju i izgradnji predvideo i početak i završetak gradnje u određenom roku, samo mali broj investitora to poštuje. Primer za to su i stanovi za mlade naučnike u Ulici Branka Krsmanovića u centru Niša, čija je izgradnja trebalo… »

Otkrivamo: Planovi nove vlasti u 10 tačaka

OK radio 20.07.2016
U javnost je procureo interni dokument SNS-a iz Vranja, sa planovima rada lokalne samouprave koji su izloženi u 10 tačaka. Prema ovom dokumentu, u koji je OK Radio imao uvid, plan je da se u prvih prvih 100 dana nove vlasti izvrši potpuna demontaža i… »

Zaživeo sistem e-dozvola

OK radio 20.07.2016
Sistem izdavanja elektronskih građevinskih dozvola koji je počeo da se primenjuje u Srbiji od početka godine zaživeo je uspešno i u Vranju, saznaje OK Radio u Sekreterijatu za urbanizam, imovinsko pravne i komunalno stambene poslove. Prvih meseci… »

Stručna praksa: Vlast smanjuje dugovanja

OK radio 20.07.2016
U prvih mesec dana nove vlasti u Vranju, za dve grupe polaznika koji obavljaju stručnu praksu isplaćena je nadoknada za po jedan mesec, dok se za treću očekuje isplata do kraja ove nedelje, naveo je Ivan Stanković, gradski većnik zadužen za… »

Najnovije pojačanje Radnika

OK radio 20.07.2016
Vranje - Fudbaleri Radnika iz Surdulice u subotu igraju prvu utakmicu ovogodišnjeg takmičenja u Super ligi, i pred sam start prvanstva u svoje redove doveli su još jedno pojačanje. Među Surduličane je pristigao i nekadašnji štoper OFK Beograda… »

Tači položio venac na spomenik ubijenim Srbima

OK radio 20.07.2016
Priština -- Kosovski predsednik Hašim Tači u sredu je u Starom Grackom, kod Lipljana, položio venac na spomenik 14 Srba iz toga sela, ubijenih u julu 1999. godine. "Danas se sa bolom molim i još jednom izražavam žaljenje za sve žrtve tokom i nakon… »

Istočnu Evropu napustilo 20 miliona mladih!

OK radio 20.07.2016
Gotovo 20 miliona uglavnom mladih i obrazovanih iz istočne Evrope, cifra koja odgovara broju stanovnika Češke i Mađarske zajedno, napustilo je svoje zemlje u prethodnih 25 godina vođeni boljim ekonomskim prilikama u razvijenijim zemljama, pokazalo je… »