Izvor: Press/Kultura arhiva vesti 20.07.2016

Umro Geri Maršal, reditelj "Zgodne žene"

Press 20.07.2016
Scenarista i reditelj Geri Maršal koji je režirao filmske hitove "Zgodna žena" i "Odbegla mlada" umro je u 82. godini. foto: b92.net Maršal je umro u utorak u bolnici u Berbanku u Kaliforniji od komplikacija upale pluća koju je dobio posle moždanog… »

Rambo Amadeus dobio bitku za autorska prava

Press 20.07.2016
Tin Drum Music, vodeći muzički izdavač i zastupnik autora u Srbiji i regionu, pre skoro dve pune godine pokrenuo je parnicu radi neovlašćenog korišćenja dela autora Antonija Pušića (Rambo Amadeus) na internet stranici YouTube. foto: b92.net… »

Biljana Krstić i "Bistrik" večeras na Belefu

Press 20.07.2016
Nastupom u okviru Beogradskog letnjeg festivala, Biljana Krstić i "Bistrik" će večeras u Dvorištu Kapetan Mišinog zdanja održati koncert povodom proslave jubileja svog rada. foto: tanjug.rs Nastupom u okviru Beogradskog letnjeg festivala, Biljana… »

Prvi put izložen pištolj kojim se ubio van Gog

Press 20.07.2016
Zašto je Vinsent van Gog odsekao sebi uho, kakva je bila priroda njegove mentalne bolesti i zašto se ubio, pitanja su na koja izložba "Na ivici ludila" u Muzeju Van Goga u Amsterdamu pokušava da pruži odgovore. foto: blic.rs Izložba je fokusirana na… »

Skandal na Twitteru: Glumica iz “Ghostbustersa” zatvorila nalog

Press 20.07.2016
Lesli Džouns, jedna od zvezda novog filma “Ghostbusters”, bila je primorana da deaktivira svoj nalog na Twitteru zbog obilja rasističkih i mizoginih komentara koji su usledili nakon prošlonedeljne premijere. foto: b92.net Džouns je prosledila neke… »

Kvin traži od Trampa da ne koristi njihovu muziku

Press 20.07.2016
Britanska rok grupa "Kvin" saopštila je danas da nije odobrila Donaldu Trampu, najizvesnijem republikanskom kandidatu za predsedničke izbore u SAD, da koristi njihovu muziku. foto: tanjug.rs Britanska rok grupa "Kvin" saopštila je danas da nije… »

Star trek konačno u bioskopima

Press 20.07.2016
Premijera "Star trek - izvan granica" će se održati danas u bioskopima Cineplexx Ušce. foto: story.rs Premijera 3D filma "STAR TREK – IZVAN GRANICA" (STAR TREK BEYOND) održati u sredu, 20. jula u bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Center, Roda… »

Zbirka poezije i. Tokina, o. Lakićević i v. Taba

Press 20.07.2016
Jedan od cenjenih srpskih izdavača "Samizdat B92" zbog visokih estetskih standarda prilikom odabira naslova koje uključuje u svoj izdavački program objavio je knjigu lirike troje autora Ivana Tokina, Ognjenke Lakićević i Vladimira Tabaševića pod… »