Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 20.07.2016

Antiratna karikatura u Ingolštatu

RT Kragujevac 20.07.2016
U okviru negovanja prijateljstva i saradnje sa pobratimskim gradom Ingolštatom, delegacija Kragujevca koju su činile dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća i Katarina Babić, viši kustos u Muzeju "21. oktobar", prisustvovala je Festivalu kulture… »

GAS i "Lasta" raskinuli ugovor

RT Kragujevac 20.07.2016
Gradsko veće je na današnjoj sednici donelo odluku kojom se nalaže Gradskoj agenciji za saobraćaj da preduzme sve neophodne mere. i aktivnosti radi obezbeđenja kontinuiteta u obavljanju komunalne delatnosti javnog gradskog i prigradskog prevoza… »

U petak sednica Skupštine grada

RT Kragujevac 20.07.2016
Pred odbornicima gradske Skupštine na drugom redovnom zasedanju zakazanom za petak 22. jul naći će se obiman dnevni red. Gradski parlament treba da usvoji dopunu Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2016. godinu, koja predviđa obavezu javnih… »

Grand pri za kragujevački Kvintet harmonika

RT Kragujevac 20.07.2016
Kvintet harmonika Muzičke škole "Miloje Milojević" osvojio je Gran pri na Međunarodnom festivalu "Muzičke impresije" koji je odražan u pobratimskom gradu Bidgošću u Poljskoj. Tim povodom za njih je u zgradi grada priređen prijem. Muzički… »

Uručeni sertifikati polaznicima stranih jezika

RT Kragujevac 20.07.2016
I ovog leta na kragujevačkom Univerzitetu organizovan je kurs engleskog jezika nivoa B1 i B2 kao i nemačkog A1 za studente koji su zainteresovani da usavrše strane jezike. Tromesečni kurs uspešno je završilo 20 studenata kojima su uručeni i… »

Saradnja nauke i privrede

RT Kragujevac 20.07.2016
Povezivanje privatnih kompanija i naučnoistraživačkih organizacija u radu na zajedničkim inovativnim projektima, osnovni je cilj Programa saradnje nauke i privrede, koji je republički Fond za inovacionu delatnost pokrenuo nedavno. Realizaciju ovog… »