Izvor: Studio B arhiva vesti 20.07.2016

Vikiliks objavio prvi deo dokumenata o Turskoj Tanjug

Studio B 20.07.2016
Uprkos hakerskom napadu koji je odložio objavu dokumenata o Turskoj, Vikiliks je danas izneo u javnost prvi deo od ukupno oko 300.000 mejlova i 500.000 dokumenata vladajuće turske stranke AKP. Mejlovi datiraju od 2010. godine pa do nedelju dana pred… »

Severna Koreja potvrdila lansiranje balističke rakete Tanjug

Studio B 20.07.2016
Severna Koreja je danas saopštila da je izvršila probno lansiranje balističkih raketa, u sklopu simuliranog preventivnog napada na luke i vojne aerodrome u Južnoj Koreji koje koristi američka vojska. To saopštenje se verovatno odnosi na lansiranje… »

Vesić: Uspeo tender za fontanu na Slaviji Tanjug

Studio B 20.07.2016
Tender za izgradnju fontane na Trgu Slavija je uspeo i na njega su se prijavila četiri ponuđača, dok će tender za izgradnju saobraćajnica na tom trgu i Bulevaru Oslobođenja, sve do Auto-komande biti ponovljen, izjavio je gradski menadžer Goran… »

Sprečavanje porodičnog nasilja Beoinfo

Studio B 20.07.2016
Povodom upoznavanja sa najavljenim izmenama zakonskog okvira i postupanja institucija u vezi porodičnog nasilja, u Gradskom centru za socijalni rad održan je sastanak članova dela koordinacionog tela. U koordinacionom telu su prestavnici centara za… »

Ministri iz više od 30 zemalja o Islamskoj državi Fonet

Studio B 20.07.2016
Ministri odbrane i spoljnih poslova iz više od 30 zemalja okupiće se danas u Vašingtonu, na poziv američkog ministra odbrane Eš Kartera radi razgovora o sledećim koracima u borbi protiv organizacije Islamska država, javio je AP. Ministri će se… »

Vanredno stanje u Turskoj, parlament podržao mere Tanjug

Studio B 20.07.2016
Turski predsednik Tajip Erdogan saopštio da je ta zemlja uvela vanredno stanje i da će ono trajati tri meseca, javio je Rojters.Parlament zvanično podržao mere. Poslanici turskog parlamenta danas su zvanično podržali uvođenje tromesečnog vanrednog… »

Prijave protiv više od 300 osoba za krijumčarenje ljudi

Studio B 20.07.2016
Od početka godine podneto je više od 300 krivičnih prijava za krijumčarenje oko 2.500 ljudi. Najveći broj migranata je iz Avganistana i Pakistana. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su od početka 2016. godine… »

Osumnjičenom za pokušaj ubistva Beka određen pritvor Tanjug, RTS

Studio B 20.07.2016
Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Aleksandru Zdravkoviću koji se sumnjiči za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, a tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv njega. Sudija za prethodni postupak doneo je… »

Vulin: Novi zakoni nedovoljni ukoliko se nasilje ne prijavljuje Beta

Studio B 20.07.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio da promene u zakonodavstvu neće biti dovoljne, ako ljudi ne prijavljuju nasilje. Vulin je danas u Žitištu dodao i da nema tog zakona koji u svaku kuću može uvesti… »

U DZ „Savski venac“ izložba „Wonet – ženska mreža za budućnost Evrope” Studio B

Studio B 20.07.2016
U holu Doma zdravlja Savski venac otvorena je izložba koja na zanimljiv način govori o potrebi da se prava i položaj žena u savremenom društvu u svim oblastima izjednače sa muškarcima. Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović otvorila je… »