Izvor: Studio B/Društvo arhiva vesti 20.07.2016

Prijave protiv više od 300 osoba za krijumčarenje ljudi

Studio B 20.07.2016
Od početka godine podneto je više od 300 krivičnih prijava za krijumčarenje oko 2.500 ljudi. Najveći broj migranata je iz Avganistana i Pakistana. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su od početka 2016. godine… »

Vulin: Novi zakoni nedovoljni ukoliko se nasilje ne prijavljuje Beta

Studio B 20.07.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio da promene u zakonodavstvu neće biti dovoljne, ako ljudi ne prijavljuju nasilje. Vulin je danas u Žitištu dodao i da nema tog zakona koji u svaku kuću može uvesti… »

Do sada 22 opština u Srbiji proglašene ugroženim Tanjug

Studio B 20.07.2016
U Srbiji su do sada 22 opština proglašene zaraženim područjima od bolesti kvrgave kože. Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave za veterinu, zaključno sa utorkom, za ugrožena područja proglašene su opštine Preševo, Bujanovac, Trgovište… »

Tači položio cveće na spomen ploču ubijenim žeteocima u Starom Gackom Beta

Studio B 20.07.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači položio je danas cveće na spomen ploču u centru sela Staro Gacko povodom 17 godina od ubistva 14 žetelaca iz ovog mesta i istakao da takvi zločini ne smeju ostati nekažnjeni. „Svaki zločin treba otkriti i kazniti… »

Uprava carina: Skener otkrio ilegalne migrante na Batrovcima Tanjug

Studio B 20.07.2016
Carinici su tokom protekle nedelje na graničnim prelazima Batrovci i Šid otkrili osam ilegalnih migranata, saopštila je Uprava carina. Na graničnom prelazu Batrovci je juče, prilikom izlazne kontrole turski kamion, koji je bio na putu za Nemačku… »

Obustavljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali između Kraljeva i Raške Beta

Studio B 20.07.2016
JP „Putevi Srbije“ saopštilo je danas da je zbog saobraćajne nesreće obustavljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali, kod mesta Ušće, između Kraljeva i Raške. JP „Putevi Srbije“ apelovalo je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju… »

Biraju se novi miritelji i arbitri za radne sporove Tanjug

Studio B 20.07.2016
Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova objavila je danas konkurs za izbor još 10 arbitara i miritelja koji će rešavati sporne situacije između poslodavaca i zaposlenih, odnosno rukovoditi pregovorima između njih. Oglas je objavljen… »

Institut naručio 60.000 vakcina protiv bolesti kvrgave kože Tanjug

Studio B 20.07.2016
Direktor Veterinarskog specijalističkog instituta za Šumadiju i Pomoravlje u Jagodini Zoran Rašić izjavio da je ta ustanova naručila 60.000 vakcina protiv nodularnog dermatitisa (kvrgave kože) goveda, iako, kako je rekao, goveda u Šumadiji i… »

Bozaj: Letovališta u Turskoj bezbedna za turiste Tanjug

Studio B 20.07.2016
Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj ocenio je danas da je pokušaj puča u Turskoj bio napad na demokratiju, da su mesta na moru-letovališta za turiste bezbedna i da su Ankara i Istanbul, gde su bili incidenti, bezbedni. On ističe da je… »