Izvor: Studio B/Svet arhiva vesti 20.07.2016

Vikiliks objavio prvi deo dokumenata o Turskoj Tanjug

Studio B 20.07.2016
Uprkos hakerskom napadu koji je odložio objavu dokumenata o Turskoj, Vikiliks je danas izneo u javnost prvi deo od ukupno oko 300.000 mejlova i 500.000 dokumenata vladajuće turske stranke AKP. Mejlovi datiraju od 2010. godine pa do nedelju dana pred… »

Severna Koreja potvrdila lansiranje balističke rakete Tanjug

Studio B 20.07.2016
Severna Koreja je danas saopštila da je izvršila probno lansiranje balističkih raketa, u sklopu simuliranog preventivnog napada na luke i vojne aerodrome u Južnoj Koreji koje koristi američka vojska. To saopštenje se verovatno odnosi na lansiranje… »

Vanredno stanje u Turskoj, parlament podržao mere Tanjug

Studio B 20.07.2016
Turski predsednik Tajip Erdogan saopštio da je ta zemlja uvela vanredno stanje i da će ono trajati tri meseca, javio je Rojters.Parlament zvanično podržao mere. Poslanici turskog parlamenta danas su zvanično podržali uvođenje tromesečnog vanrednog… »

Jerevan: Sukobi policije i demonstranata Tanjug

Studio B 20.07.2016
Pripadnici jermenske policije sukobili su se večeras u Jerevanu sa demonstrantima ispred policijske stanice, koju su zauzele naoružane osobe. Nekoliko demonstranata koji su protestovali ispred policijske stanice u jermenskom glavnom gradu, Jerevanu… »

Završena uzbuna u Briselu zbog zimskog kaputa Beta

Studio B 20.07.2016
Belgijska policija opkolila je danas u centru Brisela jednog mladića u zimskom kaputu iz kojeg navodno vire žice, zbog sumnje da predstavlja pretnju za bezbednost, ali je sredinom popodneva objavljeno da je uzbuna bila nepotrebna. Taj mladić tek treba… »

Amnesti optužuje turske vlasti za represiju i cenzuru Beta

Studio B 20.07.2016
Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel ocenila je da vlasti u Turskoj sprovde represiju vanrednih razmera posle nesupelog puča u petak. U saopštenju Amnestija navodi se da se, pored otpuštanja desetina hiljada državnih… »

Turska: Čeka se važna odluka, možda i vanredno stanje Tanjug

Studio B 20.07.2016
U Ankari je popodne završena sednica Nacionalnog saveta za bezbednost Turske a, kako je ranije najavio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, posle tog sastanka očekuje se da će biti saopštene „važne odluke“. Sastanak je održan u… »

Brisel: Savladan muškarac u zimskom kaputu iz kog vire žice Tanjug

Studio B 20.07.2016
Belgijska policija danas je opkolila i savladala muškarca u Briselu, koji je bio sumnjiv jer je nosio zimski kaput iz kog su virile žice. Kako je javio CNN, stručnjaci za deaktiviranje bombi proveravaju kaput. BBC navodi da su okolne prodavnice… »

Ruski novinar ubijen u Kijevu Beta

Studio B 20.07.2016
Poznati novinar Pavel Šeremet poginuo je u centru Kijeva kada je eksplodirao automobil nekoliko minuta pošto je motor upaljen. Ukrajinski državni tužilac potvrdio je da je Šeremet ubijen i da je u njegovom automobilu pronadjena eksplozivna naprava… »

Turska: Optužnica protiv 99 generala Tanjug

Studio B 20.07.2016
Turske vlasti su danas zvanično optužile 99 od ukupno 360 generala svoje vojske za učešće u prošlonedeljnom pokušaju vojnog puča, objavila su dva turska zvaničnika. Oni su dodali i da se još 14 generala, protiv kojih optužnice još nisu… »