Politika arhiva vesti 20.07.2016

Porodice ubijenih Srba ogorčene: Tačijev dolazak je so na ranu

Vesti online 20.07.2016
Porodice Srba koji su ubijeni 1999. godine u Starom Gracku kod Lipljana smatraju da se Hašim Tači, predsednik Kosova, koji je danas položio cveće na spomen-ploču stradalima u ovom selu, takvim gestom nasmejao u lice porodicama stradalih i svim… »

DS: Da li neko sprečava tužilastvo

RTV 20.07.2016
BEOGRAD - Predsednik Beogradskog odbora DS Balša Božović izjavio je danas da je prošlo 43 dana od kada je predsednik vlade u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić označio vrh vlasti kao odgovorne za niz krivičnih dela u Hercegovačkoj ulici, ali da… »

Stefanović: Ne znam da li ću ostati ministar, nisam se rodio u fotelji

Kurir 20.07.2016
Vlada Srbije biće formirana u zakonskom roku kao što je mandatar Aleksandar Vučić i najavio, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova u tehničkoj vladi Nebojša Stefanović. "Ne znam koji će dan izabrati. Ja sam njegov dugogodinji saradnik i… »

Tadić: Moguće da se odlaže formiranje Vlade

RTV 20.07.2016
BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da mandatar Aleksandar Vučić možda odlaže formiranje nove Vlade kako bi tehnička vlada donosila odluke za koje je u redovnim okolnostima potrebno učešće drugih aktera… »

Zukorlić za "Blic": Kažu da držim pola Novog Pazara, a ja imam samo stan

Blic 20.07.2016
Ne smeta mi da pričaju da je pola grada moje i da sam bogat čovek, ali ja od imovine imam samo stan. Ne znam ni kolika mi je plata, kaže za "Blic", Muamer Zukorlić, bivši muftija Islamske zajednice u Srbije i novi poslanik, čije je postavljenje za… »

Kuća ljudskih prava i demokratije: Tanjug montirao izjave na protestu ispred Skupštine Beograda

Novi magazin 20.07.2016
Kuća ljudskih prava i demokratije pozvala je danas Vladu Srbije da hitno sprovede u delo svoju odluku iz oktobra 2015. godine i ugasi agenciju Tanjug zato što je neprofesionalno izveštavala sa protesta inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" isped Skupštine… »

Jovanović: Ima sličnosti između toga šta Vučić i ja želimo

B92 20.07.2016
Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da nije opterećen da po svaku cenu bude u vlasti, ali da povremeno vidi sličnost između onoga šta on želi i šta Vučić želi. Osim toga, kako kaže, ponovo bi otišao na komemoraciju u Srebrenicu iako… »

Rašić: Još nije formiran tim za izradu statuta ZSO

Novi magazin 20.07.2016
Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Nenad Rašić izjavio je danas da još nije formiran nikakav tim ili radna grupa za izradu statuta Zajednice srpskih opština (ZSO), koja treba da se formira na osnovu sporazuma Beograda i Prištine. Rašić je za… »

Šapić formira većinu, koalicija sa SRS

B92 20.07.2016
Beograd -- Odbornik grupe građana Aleksandar Šapić ostaće na čelu Opštine Novi Beograd i formiraće vladajuću veličinu u koaliciji sa SRS, ali uz podršku DS, saznaje B92. Aktuelni predsednik opštine je ranije u više navrata isticao da njega… »

FHP: Srbija će morati još mnogo da se suočava sa ratnom prošlošću

Blic 20.07.2016
Fond za humanitarno pravo (FHP) pozdravio je danas otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji i ocenio da poglavlje 23 obuhvata i vrlo specifična pitanja suočavanja sa nasleđem ratova u bivšoj Jugoslaviji, kao što… »