Politika arhiva vesti 20.07.2016

Tači položio cveće na spomen ploču ubijenim Srbima u Starom Grackom

Novi magazin 20.07.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači položio je danas cveće na spomen ploču u centru sela Staro Gracko povodom 17 godina od ubistva 14 Srba, žetelaca iz ovog mesta i istakao da takvi zločini ne smeju ostati nekažnjeni. "Svaki zločin treba otkriti i… »

Jovičić Božoviću: Dokle ćete držati lekcije o pravu i pravdi

RTS 20.07.2016
Potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a Aleksandar Jovičić izjavio je da poslanik DS-a Balša Božović već 43 dana, svakodnevno i na svakom mestu, vrši pritisak na nezavisne državne institucije. "Već 43 dana pokušava da Srbiju vrati u vreme njihove… »

Stefanović o "Necenzurisanim lažima": Možda su se neki autori uplašili svog odraza u ogledalu i pomislili na fašizam

Blic 20.07.2016
Srpska napredna stranka je izložbom "Necenzurisane laži" želela da pokaže da u Srbiji nema cenzure, rekao je danas funkcioner te stranke Nebojša Stefanović. Stefanović je na tv Pink rekao da ne razume pojedince koji kritikuju izložbu, iako je nisu… »

Tadić: Moguće da se odlaže formiranje Vlade

RTV 20.07.2016
BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da mandatar Aleksandar Vučić možda odlaže formiranje nove Vlade kako bi tehnička vlada donosila odluke za koje je u redovnim okolnostima potrebno učešće drugih aktera… »

Zukorlić tvrdi da nije znao da treba da prijavi imovinu

Novi magazin 20.07.2016
Poslanik i predsednik parlamentarnog Odbora za nauku i obrazovanje Muamer Zukokrlić tvrdi da nije znao da je trebalo da prijavi imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije, te da su ga o tome obavestili novinari. Zukorlić je za Blic rekao da će sada… »

Tanjug odgovara Kući ljudskih prava: Pogledajte snimak, ne uređujte tržžiššte

Blic 20.07.2016
Povodom upornog nastojanja Kuće ljudskih prava da Tanjugu pripišše montažu snimka događaja ispred Skupšštine grada Beograda, Novinska agencija Tanjug saopšštava: 1. Tanjugov snimak nije montiran. Potpuna je izmiššljotina navod Kuće ljudskih… »

Jovanović: Ima sličnosti između toga šta Vučić i ja želimo

B92 20.07.2016
Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da nije opterećen da po svaku cenu bude u vlasti, ali da povremeno vidi sličnost između onoga šta on želi i šta Vučić želi. Osim toga, kako kaže, ponovo bi otišao na komemoraciju u Srebrenicu iako… »

Rašić: Još nije formiran tim za izradu statuta ZSO

Novi magazin 20.07.2016
Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Nenad Rašić izjavio je danas da još nije formiran nikakav tim ili radna grupa za izradu statuta Zajednice srpskih opština (ZSO), koja treba da se formira na osnovu sporazuma Beograda i Prištine. Rašić je za… »

Šapić ponovo predsednik opštine Novi Beograd

RTS 20.07.2016
Doskorašnji predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić večeras je na sednici Skupštine te gradske opštine ponovo izabran na to mesto sa 27 glasova za i četiri protiv. Za Šapića su glasali odbornici njegove grupe građana, a podržali su ga… »

FHP: Srbija će morati još mnogo da se suočava sa ratnom prošlošću

Blic 20.07.2016
Fond za humanitarno pravo (FHP) pozdravio je danas otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji i ocenio da poglavlje 23 obuhvata i vrlo specifična pitanja suočavanja sa nasleđem ratova u bivšoj Jugoslaviji, kao što… »