Regioni arhiva vesti 20.07.2016

Izložba 18. Salona antiratne karikature - Kragujevac 2015 otvorena u Ingolštatu

iKragujevac 20.07.2016
U okviru negovanja tradicionalno dobrih odnosa, prijateljstva i saradnje sa pobratimskim gradom Ingolštatom koja traje već pune dve decenija, delegacija grada Kragujevca odazvala se pozivu za učeće na Festivalu kulture koji je u ovom gradu održan 15… »

Gradsko veće: 90 zahteva za odštetu od napuštenih pasa

OK radio 20.07.2016
Na sednici Gradskog veća grada Vranja doneta je odluka o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za drugu polovinu 2016. godine, kao i odluke o finansiranju odlaska sportista na takmičenja. Veće je obrazovalo i… »

GAS i "Lasta" raskinuli ugovor

RT Kragujevac 20.07.2016
Gradsko veće je na današnjoj sednici donelo odluku kojom se nalaže Gradskoj agenciji za saobraćaj da preduzme sve neophodne mere. i aktivnosti radi obezbeđenja kontinuiteta u obavljanju komunalne delatnosti javnog gradskog i prigradskog prevoza… »

Izmene osnivačkih akata javnih preduzeća na sednici Skupštine 22. jula

iKragujevac 20.07.2016
Odluka o dopuni Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2016.godinu najznačajnija je tačka dnevnog reda predstojećeg, drugog redovnog zasedanja gradskog parlamenta, koje je zakazano za petak 22.jul- rekao je na današnjoj konferenciji za medije… »

Ni: Menadžer bezbednosti aerodroma bez sertifikata

OK radio 20.07.2016
Direktorat civilnog vazduhoplovstva je demantovao tvrdnje direktora niškog aerodroma Vladice Đurđanovića da osoba zadužena za bezbednost niške vazdušne luke "ima sve potrebne sertifikate koje propisuje Direktorat", jer takvi sertifikati ne postoje… »

ETNO GLAMUR: Novinarke nosile haljine sa motivima pirotskog ćilima

Jugmedia 20.07.2016
PIROT – Novinarke iz pirotskih lokalnih medija sinoć su u ulozi manekena na modnoj pisti predstavile atraktivne i fascinatne haljine i tunike sa motivima magičnih pirotskih ćilma. Bila je to modna revija novinarke RTS-a iz Pirota Silvane Tošići… »

Bulatović: Pogrešno tumačenje da biram saradnike po izgledu

N1 Info 20.07.2016
Nakon oštre reakcije vrha SNS iz Beograda, novoizabrani gradonačelnik Niša Darko Bulatović tvrdi da je pogrešno protumačena njegova izjava da svoje saradnike bira na osnovu fizičkog izgleda, prenose Južne vesti. Govoreći o kriterijumima po kojima… »

"Nekoliko puta je obijao kuću pre nego što ju je zapalio": Uhapšen piroman u Nišu

Telegraf 20.07.2016
Osumnjičenome je određeno zakonsko zadržavanje do 48 sati, a nakon toga će uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Policija u Nišu uhapsila je A. J. (35) iz okoline Niške banje zbog opravdane sumnje da je izvršio… »

Grand pri za kragujevački Kvintet harmonika

iKragujevac 20.07.2016
Na 39. internacionalnom festivalu “Muzičke impresije“ održanom od 30. juna do 5. jula u prijateljskom poljskom gradu Bidgošć, kvintet harmonika “Kragujevac“ osvojio je Grand pri. Tim povodom za mlade umetnike i njihovog mentora Miljana… »

U toku projekat „Asistent u porodici“

Ritam grada Kg 20.07.2016
U okviru projekta “Asistent u porodici“ koji realizuje Udruženje za pomoć osobama sa autizmom iz Kragujevca, Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i Danijela Nešović kooridnatorka projekta obišle su… »