Svet arhiva vesti 20.07.2016

Zaseda vlada Turske: Erdogan predsedava sastankom!

Kurir 20.07.2016
ANKARA - U glavnom gradu Turske, Ankari, počeo je sastanak Vlade Republike Turske. Sastankom predsedava turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, javlja Anadolia. Sastanak se održava u predsedničkoj palati u Ankari i počeo je u 19 sati i 45 minuta po… »

Turska: Uhapšena i dvojica sudija Ustavnog suda

B92 20.07.2016
Istanbul -- Dvojica sudija turskog Ustavnog suda su uhapšenja, javila je privatna tv stanica NTV. Time se nastavljaju čistke u sudstvu, vojsci, prosveti i civilnim službama nakon neuspelog puča. Kako javlja Rojters, do sada je oko 60.000 vojnika… »

Donald Trump zvanično republikanski predsednički kandidat

Gde investirati 20.07.2016
Posle višemesečnih spekulacija i neslaganja u redovima Republikanske stranke, američki milijarder Donald Trump zvanično je proglašen za republikanskog kandidata za američkog predsednika. Očekuje se da Trump prihvati nominaciju u četvrtak, pošto… »

Erdogan: Samo manjina oružanih snaga umešana u puč

Kurir 20.07.2016
ISTANBUL - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je izjavio da je samo manjina oružanih snaga umešana u prošlonedeljni pokušaj puča, ali je dodao da još nije jasno koliko ljudi je tačno učestvovalo. "Jasno je da je u pitanju manjina… »

Ubijen beloruski novinar u Kijevu

Glas Amerike 20.07.2016
Istaknuti beloruski novinar Pavel Šeremet ubijen je u glavnom gradu Ukrajine Kijevu u eksploziji automobila. Najposećenija veb stranica u zemlji, Ukrajinska Pravda, saopštila da je njen novinar, 44 godišnji Pavel Šeremet, ubijen kad je pošao na… »

Estonija će preuzeti predsedavanje EU umesto Britanije

RTS 20.07.2016
Rotirajuće predsedavanje Evropskoj uniji umesto Britanije preuzeće Estonija. Britanija je od predsedavanja odustala posle prošlomesečnog referenduma na kojem su građani podržali Bregzit, izjavio je portparol predsednika Evropskog saveta Donalda… »

Požar u Dubaiju: Gorela kula od 75 spratova

Novi magazin 20.07.2016
Požar koji je danas zahvatio neboder "Sulafa" od 75 spratova u gusto naseljenom Marina distriktu u Dubaiju je uspešno lokalizovan i u njemu nije bilo povređenih. U vatrenoj stihiji je potpuno izgorelo između 10 i 15 spratova, a požar se proširio do… »

Strahuju od novih napada: Donji dom u Francuskoj produžio vanredno stanje na još 6 meseci

Kurir 20.07.2016
Donji dom Francuskog parlamenta glasao je jutros s ogromnom većinom za produzenje vanrednog stanja na još šest meseci posle masakra u Nici.Popodne će o tome glasati i gornji dom, Senat. Vanredno stanje je bilo na snazi od terorističkih napada na… »

Mađarska: Nove poruke protiv migranata

Novi magazin 20.07.2016
Mađarska je danas ponovo pokrenula antimigrantsku kampanju sa novom serijom poruka i bilborda širom zemlje u kojima se građani upozoravaju na opasnost od migranata. "Jeste li znali? Napade u Parizu su izveli migranti", navodi se u jednoj od poruka koje… »

Mezijer: Istraga pokazuje da je napadač u vozu delovao sam

Novi magazin 20.07.2016
Avganistanac koji je nožem i sekirom napao putnike voza u Nemačkoj verovatno je delovao sam, podstaknut onlajn propagandom islamskih ekstremista, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer. Pet osoba je povredjeno u napadu u… »