Arhiva vesti 21.07.2016

‘Šorka’: Velšani nisu imali šanse protiv Voše u fuci, pa su pokušali boks (video)

Hot sport 21.07.2016
Vojvodina je pobedila Konahs i u Velsu sa 2:1, a domaćini su se bolje pokazali kao borci nego kao fudbaleri. Vojvodina je sa dve pobede završila drugo kolo kvalfikacija za Ligu Evrope. Bio je to više nego lak posao za četu Nenada Lalatovića. Ipak… »

Ruskim atletičarima definitivno zabranjen nastup u Riju

Dnevnik 21.07.2016
Sud za Sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbio je danas žalbu Atletskog saveza Rusije i suspendovao sve ruske atletičare sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. CAS je na taj nacin podržao odluku Svetske atletske federacije (IAAF) da zbog sistemskog… »

Partizane, sramota!

Mondo 21.07.2016
Crno-beli posle penala eliminisani već na startu evro puta. Posle 0:0 u Beogradu, isto je bilo u Lubinu, a Poljaci su bili bolji u udarcima sa "kreča". I pored eliminacije svi i dalje tvrde da je Partizan kvalitetniji od Zaglembja. Možda i jeste… »

Glasanje u UN: Jeremić deli treće mesto

Blic 21.07.2016
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija danas je iza zatvorenih vrata, održao prvo tajno glasanje o novom generalnom sekretaru UN, javlja Rojters. Ambasadori se opredeljuju između 12 kandidata među kojima Srbiju predstavlja Vuk Jeremić, bivši… »

Odobreno vanredno stanje u Turskoj, Erdoganu široka ovlašćenja

Radio 021 21.07.2016
Turski parlament odobrio je tromesečno vanredno stanje i sveobuhvatna ovlašćenja predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu posle neuspelog pokušaja vojnog puča. Zamenik turskog premijera Numan Kurtulmus najavio je da će Turska slediti primer Francuske i… »

Stoltenberg: Solidarnost ključna vrednost za NATO

B92 21.07.2016
Brisel -- Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg naglasio je potrebu za solidarnošću u Alijansi. On je to naveo nakon što je republikanski predsednički kandidat u SAD Donald Tramp izjavio da pod njegovim vodjstvom postoji mogućnost da Amerika ne bi… »

Napadač iz Nice imao saučesnike, planirao napad mesecima

Novi magazin 21.07.2016
Tunišanin koji je kamionom pokosio i ubio 84 osobe na šetalištu u Nici je imao saučesnike, a taj napad je planirao mesecima, izjavio je danas pariski državni tužilac Fransoa Molen. Državno tužilaštvo, koje nadgleda antiterorističke istrage… »

Inspekcija u Srbiji nije utvrdila štetne organizme u breskvama

Beta 21.07.2016
Fitosanitarna inspekcija Srbije nije utvrdila prisustvo štetnih organizama u breskvama koje su vraćene iz Rusije, rečeno je danas agenciji Beta u Upravi za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije. "U toku 2016. godine dve pošiljke svežih… »

Turska suspenduje Evropsku konvenciju o ljudskim pravima

B92 21.07.2016
Ankara -- Turska je uvela tromesečno vanredno stanje i najavila suspenziju primene Evropske konvencije o ljudskim pravima tokom trajanja vanrednog stanja. Turski parlament je odobrio uvođenje vanrednog stanja na tri meseca koje je u sredu uveče najavio… »

Juta: Agencije će vratiti novac ukoliko neko otkaže put

RTS 21.07.2016
Turističke agencije vratiće novac svim putnicima koji odluče da odustanu od puta u Tursku zbog proglašenja vanrednog stanja u toj zemlji, a avio-prevoznik "Er Srbija" prihvatiće mogućnost eventualnog otkazivanja letova bez naplaćivanja penala… »