Balkan arhiva vesti 26.07.2016

Jeziv snimak iz: BiH Islamisti pale zastavu Srbije uz pesmu „Tigrovi Bosne“

Blic 26.07.2016
Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak, na kojem su prikazana dvojica muškaraca u BiH dok pale zastavu Srbije. Na snimku se vide dve naouružane i maskirane osobe kako u jednoj ruci drže zelenu zastavu s arapskim natpisom i ratnu zastavu Armije… »

Eksplozija u fabrici u Maglaju, jedan radnik stradao

N1 Info 26.07.2016
U fabrici Natron Hayat u Maglaju dogodila se eksplozija u kojoj je jedan radnik stradao, a šest je povređeno. Kako saznaje N1 radnik je preminuo u zeničkoj bolnici, a nezvanično se radi o osobi incijala S.E. Četiri radnika su zadobila lakše telesne… »

Dodik: Neće biti stranačkog sastanka

RTV 26.07.2016
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da neće biti nikakvog sastanka SNSD-a i Stranke demokratske akcije, ali da je spreman za razgovore na nivou - predsednik Republike Srpske sa Predsedništvom BiH. Dodik je to izjavio je za Radio… »

Grujičić: U Srebrenici 17 godina na vlasti Bošnjak

Al Jazeera 26.07.2016
Kandidat za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić pozvao je danas sugrađane koji žive u Srbiji da ga podrže. Kandidat koalicije "Zajedno za Srebrenicu" za načelnika općine Srebrenica Mladen Grujičić pozvao je danas sugrađane koji žive u Srbiji… »

Izetbegović: Dodik prešao "crvenu liniju"

N1 Info 26.07.2016
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović rekao je da je predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik prešao "crvenu liniju" kada je Bošnjacima u RS poručio da treba da glasaju na referendumu o danu tog entiteta ako tu… »

"Jak uticaj Gulena na Balkanu"

RTV 26.07.2016
PODGORICA - Reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić nazvao je danas pokušaj državnog udara u Turskoj "zlom koje je moglo da nanese veliku štetu i izrodi još jedno veliko ratište u svetu". Fejzić je u intervjuu podgoričkoj televiziji "Atlas"… »

Crna Gora, dva mladića povređena u eksploziji bombe

RTS 26.07.2016
U eksploziji bombe koja se dogodila u jednoj vikendici na padinama Bjelasice povređena su dva mladića, preneo je podgorički list "Dan". Kako je navedeno, mladići Luka Vojinović i Boško Radonjić povređeni su od gelera bombe koja je bila povezana sa… »

CG: Kazne turistima ako ne prijave boravak

Al Jazeera 26.07.2016
Turisti se moraju prijaviti policiji i tražiti račun za smještaj, u suprotnom im prijeti kazna od 300 eura. Sve više državljana Bosne i Hercegovine koji su proveli godišnji odmor u Crnoj Gori žale se da su pri izlasku iz te države morali platiti… »

Srbija poslala protestnu notu Hrvatskoj

Mondo 26.07.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je protestnu notu ambasadoru Hrvatske Gordanu Markotiću, kojom najostrije protestuje zbog ponistavanja osuđujuće presude izrečene protiv Alojzija Stepinca. Foto: Guliver/Getty Images/Istock U noti… »

Hrvatska u prvoj polovici 2020. predsjedava EU-om

Al Jazeera 26.07.2016
Nakon što je Velika Britanija donijela odluku da neće predsjedavati Evropskom unijom, predsjedništva se pomiču za šest mjeseci. Hrvatska će predsjedavati Evropskom unijom u prvoj polovici 2020. godine, odlučilo je u utorak Vijeće EU-a. Nakon… »