Društvo arhiva vesti 26.07.2016

Vulin: Migranti štrajkuju glađu, ali lekari ih čuvaju

B92 26.07.2016
Horgoš -- Grupa od 120 migranata štrajkuje glađu na Horgošu, ali situacija je mirna, pod kontrolom i niko od njih nije ostao bez brige i medicinske zaštite. To je izjavio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u tehničkoj… »

Poreske nepravilnosti u 85 odsto objekata

Politika 26.07.2016
Poreska uprava je danas saopštila da su tokom proteklog vikenda prilikom kontrole rada 26 ugostiteljskih objekata u Beogradu, Nišu, Prokuplju, Bajinoj Bašti i Beloj Crkvi utvrđene nepravilnosti u 22, odnosno u oko 85 odsto objekata. Tokom leta je… »

Tužilaštvo protiv poverenika: Šabić: Taman posla da ugrožavam bezbednost

Blic 26.07.2016
Taman posla da ugrožavam bezbednost države - kratko je za "Blic" prokomentarisao Rodoljub Šabić tužbu koju je protiv njega podnelo Republičko javno tužilaštvo, ne želeći da ulazi u detalje celog slučaja. Tužba protiv poverenika podneta je… »

Stanojević: Ispravni gromobrani sprečili bi tragediju

Novi magazin 26.07.2016
Meteorolog Časlav Stanojević kaže da bi trebalo pokrenuti policijsku istragu kako se desilo da na ulici u gradu poginu dve devojčice od udara groma i da li je Hala sportova, pored koje se to dogodilo, imala ispravan gromobran. "Da je zgrada, u čijoj… »

Kapije Evrope ostaju zatvorene: 124 migranta na Horgošu štrajkuju glađu

Kurir 26.07.2016
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nenad Ivanišević izjavio je danas da trenutno 124 migranata štrajkuju gladju na Horgošu i ocenio da je kapija Evropske unije (EU) verovatno zatvorena za njih… »

Oblačno i sparno: Danas do 32 stepena, ali nestabilno sa pljuskovima

Blic 26.07.2016
U Srbiji će danas biti promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uz slab vetar severnog pravaca. Jutarnja temperatura biće od 16 do 22, a najviša dnevna od 29 do 32 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U… »

Na graničnim prelazima zadržavanje do 30 minuta

B92 26.07.2016
Beograd -- Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije pojačan je protok vozila na našim graničnim prelazima, ali trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relataivno i vrlo često… »

Vraćeni u Srbiju: Imaju li šansu "prisilni povratnici"?

B92 26.07.2016
Beograd -- Ševket Kovačaj, jedan od državljana Srbije koji je vraćen, iz Švedske, po osnovu sporazuma o readmisiji, sprema se ponovo na istu "avanturu": "Nemam posla, nemam kuću, nemam ništa, otišao sam da vidim ima li malo bolje, a vratili su me… »

Vučić: Nije smak sveta ako ja ne formiram Vladu, Srbija ne može nazad

Gde investirati 26.07.2016
Nije smak sveta ako ja ne budem formirao vladu, rekao je u ponedeljak mandatar Aleksandar Vučić u razgovoru sa novinarima i poručio da je jedino važno da Srbiju niko ne može da vrati unazad. On je, odgovarajući na pitanja o poslednjoj izjavi da će… »

Advokat da zaustavi lov na Pokemone

RTV 26.07.2016
BERLIN - Katolička crkva angažovala je advokata kako bi sprečila lovce na pokemone da opsedaju Kelnsku katedralu. Prema pisanju lokalnih medija, crkva se odlučila na taj korak pošto proizvođači popularne aplikacije "Pokemon gou" (Pokemon Go) nisu… »