Društvo arhiva vesti 26.07.2016

Vulin: Migrantski protest miran, medicinska pomoć celodnevna

Novi magazin 26.07.2016
Obezbeđena je celodnevna medicinska pomoć migrantima koji štrajkuju glađu na granici s Mađarskom, ;izjavio je večeras ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin. "Imaju medicinsku pomoć 24 sata, ovde niko… »

Kafedžije masovno krše propise

Dnevnik 26.07.2016
Poreska uprava Srbije najavila je da će kontrolisati poslovanje ugostiteljskih objekata svih. sedam dana u nedelji i posle propisanog radnog vremena. Kako je saopšteno, tokom leta poreski inspektori kontrolisaće evidentiranja prometa preko fiskalnih… »

FHP: Javno tužilaštvo u službi zaštite državnih institucija od odgovornosti

RTV 26.07.2016
BEOGRAD - Fond za humanitarno pravo (FHP) ocenio je danas da Republičko javno tužilaštvo "zloupotrebljava zakonska ovlašćenja" kako bi se zaštitili pojedinci i institucije od odgovornosti za zločine iz prošlosti, nauštrb prava javnosti da zna i… »

Ako seva i udara grom ovo nikako ne smete da radite: Meteorolog o strašnoj tragediji u Aleksandrovcu

Kurir 26.07.2016
Meteorolog Časlav Stanojević kaže da bi trebalo pokrenuti policijsku istragu kako se desilo da na ulici u gradu poginu dve devojčice od udara groma i da li je Hala sportova u Aleksandrovcu, pored koje se to dogodilo, imala ispravan gromobran. - Da je… »

Ivanišević: 124 migranata štrakuje na Horgošu

Blic 26.07.2016
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević rekao je danas da 124 migranta trenutno štrajkuje na prelazu Horgoš, dodajući da su kapije EU verovatno za njih zatvorene, a da kapije Srbije nisu… »

Nestabilno, sa pljuskovima

Mondo 26.07.2016
U Srbiji će danas biti promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uz slab vetar severnog pravaca. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Jutarnja temperatura biće od 16 do 22, a najviša dnevna od 29 do 32 stepena, saopštio je Republički… »

Kiša i mokri kolovozi otežavaju saobraćaj

B92 26.07.2016
Beograd -- Kiša i povremeni pljuskovi otežavaju danas saobraćaj i uslovljavaju mokre kolovoze na putevima područja Velikog Gradišta i Zrenjanina. Prema najavama metereologa sa kišom i mokrim kolovzima treba računati i u ostalim krajevima Srbije… »

"Nemam posla, nemam kuću, nemam ništa, a Švedska me vratila u Srbiju"

Blic 26.07.2016
Ševket Kovačaj, jedan od državljana Srbiji koji je vraćen iz Švedske po osnovu sporazuma o readmisiji, sprema se ponovo na istu “avanturu”: - Nemam posla, nemam kuću, nemam ništa, otišao sam da vidim ima li malo bolje, a vratili su me iz… »

"Mogu i predsednik da budem, al" neću"

Vesti online 26.07.2016
Mandatar Aleksandar Vučić ostao je pri stavu da će, ukoliko ne uspe da u prvoj polovini avgusta formira vladu kakvu želi, to uraditi neko drugi, ali je i demantovao napise da mu zapad i Rusija kroje kabinet. - Nije smak sveta ako ne budem formirao… »

Advokat da zaustavi lov na Pokemone

RTV 26.07.2016
BERLIN - Katolička crkva angažovala je advokata kako bi sprečila lovce na pokemone da opsedaju Kelnsku katedralu. Prema pisanju lokalnih medija, crkva se odlučila na taj korak pošto proizvođači popularne aplikacije "Pokemon gou" (Pokemon Go) nisu… »