Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 26.07.2016

Ubice francuskog sveštenika - "vojnici ID"

Glas Amerike 26.07.2016
Islamska država tvrdi da su dvojica njenih takozvanih "vojnika" izvršila napad u katoličkoj crkvi u Normandiji, gde su ubili jednog sveštenika koga su, pod pretnjom nožem, uzeli za taoca. Pošto je obišao mesto napada, francuski predsednik Fransoa… »

Najveće masovno ubistvo u posleratnom Japanu

Glas Amerike 26.07.2016
Najmanje 19 ljudi je ubijeno kada je jedan mladić nožem počeo da napada ljude u jednom domu za invalide nadomak Tokija. To je najgore masovno ubistvo u Japanu u posleratnoj eri. Vlasti u gradu Sagamihara, na oko 50 kilometara zapadno od Tokija, navode… »

Zvezde liberalnog krila stranke snažno uz Hilari Klinton

Glas Amerike 26.07.2016
FILADELFIJA — Svi šavovi po kojima je moguće dijeliti Demokratsku stranku mogli su se jasno vidjeti tokom prvog dana Nacionalne stranačke konvencije u Filadefiji. Pristalice liberalne frakcije bliske senatoru Berniju Sandersu su u nekoliko navrata… »

Erdoganove čistke ugrožavaju sekularno društvo

Glas Amerike 26.07.2016
Neuspeli puč u Turskoj i čistka koju je potom sproveo predsednik Redžep Tajip Erdogan su deo borbe medju Islamistima, koji streme uspostavljanju većeg uticaja vere u javnom životu. Ta vizija se kosi sa sekularnim društvom koje je 1920.-tih osnovao… »

Vujanović primio akreditive ambasadora Kosova

Glas Amerike 26.07.2016
Osam godina nakon što je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova, u Crnu Goru je stigao prvi kosovski diplomatski predstavnik. Naime, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas akreditivna pisma budućeg ambasadora Kosova u Crnoj Gori Skendera… »

Kongresmeni: Rusija da se ne meša u američke izbore

Glas Amerike 26.07.2016
Američki kongresmeni Eliot Engel, Džon Konjers i Beni Tompson, ugledni članovi odbora za spoljne poslove, odbora za pravosuđe i odbora za unutrašnju bezbednost, naglasili su potencijalnu pretnju ruskog mešanja u američke izbore i pozvali… »

Superdelegat Danica Oparnica: Tramp ne sme da pobedi

Glas Amerike 26.07.2016
Među skoro 5.000 delegata, koji su prisutni na Demokratskoj konvenciji u Filaldelfiji nalazi se i jedna Amerikanka srpskog porekla. Deda Danice Oparnice emigrirao je iz Like u SAD početkom prošlog veka i umnogome je zaslužan što je ona danas –… »

Finansijski rizik Bregzita

Glas Amerike 26.07.2016
Prema mnogim merilima, London je suparnik Njujorku kao jedan od vodećih svetskih finansijskih centara. Ali posle odluke da Britanija napusti Evropsku uniju moglo bi da se dogodi da London izgubi pravo slobodne razmene usluga na zajedničkom bescarinskom… »