Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 26.07.2016

Svaka druga srpska šljiva porasla u Čačku

Glas Zapadne Srbije 26.07.2016
Čačak – Putujući kroz nesigurne decenije vredni ljudi doveli su Institut za voćarstvo u Čačku do 70 godina postojanja, i taj starac danas s ponosom može da objavi kako je svaka druga srpska šljiva nikla u Čačku. Jer, od 42 miliona stabala… »

Ko izgubi dokumente, nove plaća tri puta više

Glas Zapadne Srbije 26.07.2016
Ko izgubi ličnu kartu plaća vađenje nove čak tri puta skuplje nego kad regularno uzima taj dokument, piše Blic. Izdavanje nove lične karte kada je istekla stara košta 1.155 dinara, a u slučaju nestanka trošak je 3.553 dinara. U MUP-u ističu da… »

Požar odneo sve, samohrana majka s troje dece ostala bez kuće

Glas Zapadne Srbije 26.07.2016
Ivanjica - Za dvadeset minuta, porodica Novaković iz Ivanjice ostala je bez krova nad glavom. Sve ono što je Milka Novaković, samohrana majka trojice dečaka, godinama stvarala, mučila se, gladovala i radila po 20 sati dnevno, požar je progutao u… »

Danas: Tužilaštvo podnelo tužbu protiv Šabića

Glas Zapadne Srbije 26.07.2016
Republičko javno tužilaštvo podnelo je još u maju tužbu Upravnom sudu u Beogradu protiv poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, saznaje Danas. Tužba je podneta "radi poništenja" Šabićevog… »

Šumokradice opustošile Kablar

Glas Zapadne Srbije 26.07.2016
Planina Kablar – Do Cerovica na Kablaru vodi besput, meka šumska staza koja će, čim se okiša, postati neprelazna i čoveku i taktoru. Tu je Marko Mićić (46) pre tri decenije, kad je otišao u Australiju da radi, ostavio šumu praotačku a onomad… »

Monodrama u Ovčar Banji

Glas Zapadne Srbije 26.07.2016
Čačak – U okviru Letnjih dana kulture „Ovčar Banja 2016“ u subotu 30. jula odigraće se monodrama „Beleg 5027-slovo o Apisu“ sa početkom u 20:00 sati. Monodrama je rađena po tekstu dramskog pisca Vladimira Đorđevića, a govori o jednoj od… »

Ristović: Kreiranje stabilnog i predvidivog poslovnog ambijenta je prioritet

Glas Zapadne Srbije 26.07.2016
Čačak - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja planira da u narednom periodu ekonomsku politiku usmeri na kreiranje stabilnog i predvidivog poslovnog ambijenta neophodnog za rast privredne aktivnosti i povećanja udela… »

Raspodeljena sredstva za medije: Bruka UNS-a, NUNS-a i Komisije, sredstva i za trgovinske radnje

Glas Zapadne Srbije 26.07.2016
Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je danas rešenje Komisije za informisanje koja je po osnovu projekata dodelila sredstva medijima. Kad je u pitanju zapadni deo Srbije sredstava su dobili sledeći mediji: Čačak - Studio Džoker Čačak - 500… »

Pravovremena reakcija sprečila veću štetu od nevremena

Glas Zapadne Srbije 26.07.2016
Gornji Milanovac - Teritoriju opštine Gornji Milanovac je dana 25. jula zahvatilo olujno nevreme, prilikom kojeg je dejstvovalo 11 protivgradnih stanica i ispaljena je 31 protivgradna raketa. Zahvaljujući angažovanju rukovodstva opštine Gornji… »

Pet hiljada inspekcijskih kontrola u Moravičkom okrugu

Glas Zapadne Srbije 26.07.2016
Čačak – Inspekcija „zaposlila“ 209 radnika od 269 zatečenih kod poslodavaca u radu „na crno“ u prvih šest meseci ove godine na području Moravičkog upravnog okruga. U pisarnici Moravičkog upravnog okruga u prvih šest meseci ove godine… »