Izvor: Južne vesti arhiva vesti 26.07.2016

Uskoro zdrava pijaća voda za 12 leskovačkih sela

Južne vesti 26.07.2016
Leskovac Radovi na izgradnji severnog kraka vodovoda su nastavljeni, pa će za nekoliko meseci potrošači severno od Leskovca piti zdravu pijaću vodu iz vodosistema „Barje“. Prema najavama, u narednih mesec dana biće završena izgradnja cevovoda… »

SNS planira Perišića za direktora Kliničkog centra

Južne vesti 26.07.2016
Niš Donedavni gradonačelnik Niša Zoran Perišić biće novi direktor Kliničkog centra, odlučeno je u Srpskoj naprednoj stranci, a saopštio je poverenik te partije za Niš Zvezdan Milovanović. Milovanović kaže da se još ne zna precizno kada će i… »

Poreska uprava češlja ugostitelje i tokom vikenda

Južne vesti 26.07.2016
Niš Prokuplje Nakon što su u kontroli 26 ugostiteljskih objekata u Beogradu, Nišu, Prokuplju, Bajinoj Bašti i Beloj Crkvi utvrdili nepravilnosti kod 22, iz Poreske uprave Srbije najavljuju da će kontrole sprovoditi i vikendom i van radnog vremena… »

Zatvor ruši igralište da bi sadili kukuruz

Južne vesti 26.07.2016
Prokuplje Nakon što je prethodnih meseci uloženo mnogo truda i rada kako bi od zapuštenog prostora, dela ekonomije Okružnog zatvora u Prokuplju, napravilo igralište za decu, upravnica Zatvora stopirala radove i najavila tužbe zbog "uzurpacije"… »

Povremeno bez vode deo Palilule, Šljake, Trupala i selo Dolac

Južne vesti 26.07.2016
Niš Zbog kvarova na vodovodnoj mreži, moguće je da do 15 sati voda povremeno nestaje u pojedinim ulicama u naselju Šljaka, Trupale i selu Dolac. Kako saopštavaju iz JKP "Naissus", ekipe popravljaju kvar u Lipovačkoj i Sitničkoj ulici u naselju… »

Najavljene novine za glavni i prateći program Filmskih susreta

Južne vesti 26.07.2016
Niš Ovogodišnji 51. Filmski susreti raspolažu budžetom od preko 18 miliona dinara i biće održani od 20. do 26. avgusta na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. U novoformiranoj Direkciji festivala su između ostalih novinar i muzičar Miroljub Jovanović i… »

Sin Ilije Najdoskog na probi u niškom Radničkom

Južne vesti 26.07.2016
Niš Pirot Prijateljska utakmica koju će sutra po podne u Nišu odigrati niški i pirotski Radnički biće prilika da na preporuku Darka Pančeva crveni dres obuče Dino, sin čuvenog Ilije Najdoskog. Pored njega oba kluba će proveriti još nekoliko… »

Čak 4 zlata i srebro za Nemanju Tadića na Evropskim igrama

Južne vesti 26.07.2016
Niš Time što je u svakoj od 5 disciplina u kojima se takmičio na Evropskim univerzitetskim igrama u Hrvatskoj osvojio medalju - i to 4 zlatne i jednu srebrnu, niški plivač Nemanja Tadić je postao najuspešniji srpski pojedinac na ovom prestižnom… »

Opština Pantelej očišćena od deponija

Južne vesti 26.07.2016
Niš Uklanjanjem smetlišta u ataru sela Donjeg Matejevca završava se sanacija devet divljih deponija uočenih na području Opštine Pantelej. Na području Opštine Pantelej registrovano 9 divljih deponija; foto: FB strana Opštine PantelejKako kažu u… »

Bronza na Evropskim igrama za džudistu Univerziteta u Nišu

Južne vesti 26.07.2016
Niš Pretposlednjeg dana Evropskih univerzitetskih igara u Hrvatskoj, još jedan niški student je svom univerzitetu doneo medalju - u ponedeljak bronzom se okitio i džudista David Tekić. Do pobedničkog postolja posle 4 pobede; foto: Univerzitetski… »