Izvor: N1 Info arhiva vesti 26.07.2016

BiH da sprovede istragu o paljenju srpske zastave

N1 Info 26.07.2016
Mediji u BiH preneli su sa društvenih mreža video snimak na kojem su prikazana dvojica muškaraca kako pale zastave Srbije. Muškarci za koje se navodi da su islamisti, iza kojih je zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava Armije RBiH, maskirani… »

Eksplozija u fabrici u Maglaju, jedan radnik stradao

N1 Info 26.07.2016
U fabrici Natron Hayat u Maglaju dogodila se eksplozija u kojoj je jedan radnik stradao, a šest je povređeno. Kako saznaje N1 radnik je preminuo u zeničkoj bolnici, a nezvanično se radi o osobi incijala S.E. Četiri radnika su zadobila lakše telesne… »

Pak: Nikolić ne razmišlja o predsedničkim izborima

N1 Info 26.07.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne razmišlja o predsedničkim izborima, a kada bude odlučio da se ponovo kandiduje obavestiće javnost, izjavila je savetnica predsednika Stanislava Pak. Ona je za list Politika ocenila da se u javnosti "podiže… »

Poruka radnika kragujevačke Hitne: Prestajemo da postojimo

N1 Info 26.07.2016
Vozači i tehničari u kragujevačkoj Hitnoj pomoći protestovali su ispred Skupštine grada i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje zbog odluke Državne revizorske institucije da im se smanje koeficijenti, a samim tim i zarade. Takva odluka je… »

Izetbegović: Dodik prešao "crvenu liniju"

N1 Info 26.07.2016
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović rekao je da je predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik prešao "crvenu liniju" kada je Bošnjacima u RS poručio da treba da glasaju na referendumu o danu tog entiteta ako tu… »

Građane Novog Pazara upozoravaju na Gulena i njegove NVO

N1 Info 26.07.2016
Gradska uprava Novog Pazara ogradila se od organizacija povezanih sa pokretom FETO Fetulaha Gulena i upozorila građane da budu oprezni kako ne bi bili zloupotrebljeni, navedeno je na zvaničnoj gradskoj internet prezentaciji. U informaciji ilustrovanoj… »

Avion na solarni pogon uspešno završio put oko sveta

N1 Info 26.07.2016
Avion na solarni pogon Solar impuls 2 uspešno je završio put oko sveta i sleteo na aerodrom Al Baten kod Abu Dabija, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odakle je 9. marta 2015. krenuo na pustolovinu od 42.000 kilometara bez kapljice goriva. Avion kojim… »

Bivši gradonačelnik Niša novi direktor Kliničkog centra Niš?

N1 Info 26.07.2016
Doskorašnji gradonačelnik Niša Zoran Perišić postaće novi direktor Kliničkog centra Niš (KCN), saopštio je poverenik Srpske napredne stranke (SNS) Zvezdan Milovanović. Južne vesti prenose da je Milovanović rekao da je odluka doneta u SNS-u… »

Hrvatskom ambasadoru uručena protestna nota

N1 Info 26.07.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru Hrvatske u Beogradu Gordanu Markotiću kojom najoštrije protestuje zbog poništavanja osuđujuće presude izrečene protiv Alojzija Stepinca, koju smatra rehabilitacijom… »

Hrvatska će predsedavati EU u prvoj polovini 2020. godine

N1 Info 26.07.2016
Hrvatska će predsedavati EU u prvoj polovinii 2020. godine, odlučio je Savet EU. Nakon referendumske odluke o izlasku Velike Britanije, vlada te zemlje donela je odluku da neće preuzeti rotirajuće predsedništvo, koje je trebalo da dođe na red u… »