Izvor: Newsweek arhiva vesti 26.07.2016

Izetbegović: Dodik prešao crvenu liniju pretnjom Bošnjacima

Newsweek 26.07.2016
Stav kolegijuma SDA je da antidejtonski i protivustavni referendum neće biti podržan od Bošnjaka. Mislimo da je zaista prešao crvenu liniju pretnjom Bošnjacima da ukoliko žele da žive u treba da učestvuju na referendumu koji ih diskriminiše… »

​"Prestanite da pucate, to su civili": Dramatičan VIDEO porodica koje beže sa bojnog polja

Newsweek 26.07.2016
Na snimku se vidi kako pobunjenik oklopnim vozilom blokira ulicu da bi oko 40 civila moglo da pobegne u bezbednu zonu. Takozvane Sirijske demokratske snage (SDF) objavile su snimak evakuacije porodica koje su živele u kvartovima grada Manbidž koji su… »

Neispunjeno tržište: Zašto duvanske kompanije ciljaju Afriku

Newsweek 26.07.2016
Duvanske kompanije pronalaze svoju šansu tamo gde je broj potencijalnih pušača veliki, ali i gde je regulativa slaba, a Afrika je idealno mesto. 2002. godine jedna velika duvanska kompanja je u šest nigerisjkih gradova organizovana besplatne… »

Reakcija zbog rehabilitacije Stepinca: Srbija Hrvatskoj upućuje protestnu notu

Newsweek 26.07.2016
"Stepinac je bio duhovnik ustaškog pokreta, koji se na sudjenju branio ćutanjem", rekao je Ivica Dačić. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Hrvatskoj biti upućena protestna nota zbog rehabilitacije fašizma, posle… »

Postavljen novi rekord: U Kuvajtu izmereno 54 stepena

Newsweek 26.07.2016
Posebna komisija organizacije ispitaće da li je temperatura od 54 stepena, zabeležena u četvrtak prošle nedelje u Kuvajtu, novi rekord za istočnu hemisferu i Aziju. Svetska meteorološka organizacija UN saopštila je danas da je Celzijusa, koliko je… »

Tužna statistika: Među najboljim gradovima sveta, nijedan sa Balkana

Newsweek 26.07.2016
Tokio je najbolji grad za život, a slede Berlin, Beč, Kopenhagen i Minhen. Prema redovnom istraživanju britanskog trend magazina Monokl Tokio je najbolji grad za život, slede Berlin, Beč, Kopenhagen i Minhen, dok na listi nema nijednog balkanskog… »

​Arheolozi iznenađeni: Ispod hrama Maja otkriven drevni vodovod (FOTO)

Newsweek 26.07.2016
Devet kanala dugih 17 metara otkriveno je ispod hrama iz 7. veka u Palenkveu, u meksičkoj državi Čijapas. Meksički otkrili su drevni vodovod ispod jednog od najvažnijih hramova Maja u , objavili su naučnici. Devet kanala dugih 17 metara otkriveno je… »

Novi napad u Nemačkoj: Pucnjava u berlinskoj bolnici (FOTO)

Newsweek 26.07.2016
Nemački list Bild javlja da se napadač ubio nakon incidenta, ranjeni doktorje podlegao povredama. U bolnici u došlo je do pucnjave u kojoj je jedan doktor pogođen, javlja Bild. Kako javljaju mediji, on je nedugo posle ranjavanja podlegao povredama… »

​Kavkaski problem, nekad i sad: Evo da li je Putin ispunio obećanje i ukrotio Kavkaz

Newsweek 26.07.2016
Kada se 1999. pojavio na političkoj sceni, Vladimir Putin je izjavio da je njegova istorijska misija da uredi situaciju na Severnom Kavkazu. Evo šta se o ostvarenju ovog cilja može reći više od 15 godina kasnije. Pre samo pola godine situacija na… »

Pritisci sa istoka i zapada: Evo zašto Vučić već 3 meseca ne formira vladu

Newsweek 26.07.2016
Na pitanje zašto ne formira vladu, Vučić je odgovorio da nije u pitanju hir nego da ima problema, ali da o njima ne može da govori. Zašto srpskom mandataru treba celo jedno godišnje doba i još pola meseca da sastavi vladu, uprkos tome što mu lista… »