Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 26.07.2016

Uz pomoć EU otvoreni tunel i obilaznica kod Golubačke tvrđave

Nova ekonomija 26.07.2016
Kod Golubačke tvrđave danas su otvoreni tunel i obilaznica čime je Evropska unija, u saradnji sa Austrijskom Razvojnom Agencijom i Vladom Republike Srbije, pomogla da saobraćaj posle više od 80 godina bude konačno izmešten iz prostora Golubačke… »

Bivši radnik Doma za hendikepirane u Japanu ubio 19 štićenika

Nova ekonomija 26.07.2016
U napadu u centru za zbrinjavanje hendikepiranih u gradiću u blizini Tokija rano jutros po lokalnom vremenu ubijeno je 19 osoba, a 25 je povređeno. Policija je uhapsila bivšeg radnika tog doma, koji je sam došao u policijsku stanicu da bi se predao… »

Ministarstvi finansija: Javni dug Srbije 24,18 milijardi evra

Nova ekonomija 26.07.2016
Javni dug Srbije na kraju juna 2016. godine iznosio je 24,18 milijardi evra, što je 71,9 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija Srbije. Javni dug je u maju bio 24,29 milijarde evra, odnosno 71,7 odsto BDP. Na kraju 2015… »

Istraga o zlostavljanju maloletnika u australijskim zatvorima

Nova ekonomija 26.07.2016
Premijer Australije Malkolm Turnbul naredio je danas hitnu istragu o navodnom zlostavljanju u maloletničkim zatvorima nakon što su u javnost procureli snimci maltretiranja zatvorenika. Na snimcima se vidi kako stražari ispaljuju suzavac na tinejdžere… »

Han: Srbija je u svakom slučaju specijalni slučaj

Nova ekonomija 26.07.2016
Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han istakao je danas da je Srbija u svakom slučaju specijalni slučaj, kako zbog centralnog položaja na Balkanu, tako i po tome što daje važan doprinos Berlinskom procesu, koji služi, pored… »

EKO Serbia: Neistina je da smo na listi firmi koje su počinile poreske prekršaje

Nova ekonomija 26.07.2016
Kompanija EKO Serbia A.D. demantovala je vest koju je danas objavila agencija Tanjug da se nalaze na listi firmi koje su počinile poreske prekršaje. Oni su naveli u saopštenju da je agencija pogrešno interpretirala listu Agencije za privredene… »

Poreznici će kontrolisati ugostitelje vikendom, praznicima i van radnog vremena

Nova ekonomija 26.07.2016
Poreska uprava Srbije je najavila da će kontrolisati poslovanje ugostiteljskih objekata svih sedam dana u nedelji i posle propisanog radnog vremena. Kako je saopšteno, tokom leta poreski inspektori kontrolisaće evidentiranja prometa preko fiskalnih… »

Tužilaštvo podnelo tužbu protiv Rodoljuba Šabića

Nova ekonomija 26.07.2016
Republičko javno tužilaštvo podnelo je još u maju tužbu Upravnom sudu u Beogradu protiv poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, saznaje Danas. Tužba je podneta "radi poništenja" Šabićevog… »

Inspekcija sugerisala 'Perutnini Ptuj' da ne podvrgava radnike poligrafu

Nova ekonomija 26.07.2016
Predstavnica Inspektorata za rad Maja Ilić kaže da je utvrđeno da su radnici podvrgnuti poligrafu u kompaniji Perutnina Ptuj, ali da pošto niko nije dobio otkaz, nisu preduzete nikave mere, nego je "sugerisano poslodavcu da to ne sme da radi"… »

EBRD će najverovatnije finansirati Transjadranski gasovod

Nova ekonomija 26.07.2016
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra mogućnost finansiranja razvoja Transjadranskog gasovoda (TAP) kojim je planiran transport gasa preko balkanskih zemalja do Italije, javlja agencija AP, a prenosi Tanjug. Predsednik EBRD-a Suma Čakrabarti… »