Izvor: OK radio arhiva vesti 26.07.2016

Grom zapalio školu u Buštranju

OK radio 26.07.2016
Tokom nevremena koje je u ponedeljak zadesilo jug Srbije i zahvatilo deo teritorije Vranja, grom je udario u školu u selu Buštranje i izazvao požar. Grom je pogodio u strujnu tablu u buštranjskoj školi i spržio je, a tom prilikom nastao je i požar… »

Arapi i zvanično na vlasini

OK radio 26.07.2016
Vranje - Ali Abdula Ms al Maki iz Katara, potpisivanjem ugovora u ponedeljak, postao je većinski vlasnik četiri hotela u sastavu preduzeća “Evropa” iz Surdulice, koje je kupio na licitaciji za million evra, objavila je agencija Tanjug. Time je… »

Leskovčanin sekao suprugu po vratu

OK radio 26.07.2016
Leskovačka policija uhapsila muškarca M. I. (42) iz okoline tog grada zbog sumnje da je tukao svoju suprugu i "oštrim predmetom joj naneo povrede po vratu". U veoma šturom saopštenju se navodi da je žena "teško povređena", ali zasada nije poznato… »

Pk: Zatvor ruši dečije igralište

OK radio 26.07.2016
Nakon što je prethodnih meseci uloženo mnogo truda i rada kako bi od zapuštenog prostora, dela ekonomije Okružnog zatvora u Prokuplju, napravilo igralište za decu, upravnica Zatvora stopirala radove i najavila tužbe zbog "uzurpacije" zemljišta… »

Nestanak dečaka: Roditelji čekaju potez vrtića

OK radio 26.07.2016
U Nišu se još ne zna šta se, zapravo, dogodilo malom Mihajlu koji se, navodno, po povratku sa izleta udaljio od autobusa i bez znanja vaspitačica otišao kući. Iako su roditelji četvorogodišnjeg Mihajla koji se, navodno, prošlog meseca po povratku… »

Danas je Gorešnjak

OK radio 26.07.2016
Vranje - Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Svetog Arhangela Gavrila, u narodu poznatiji kao Gorešnjak ili Letnji Aranđelovdan. Današnji dan je po definiciji najtopliji u godini, kada se ne radi nikakvi radovi napolju… »

Za: Gitarijada besplatna za sve!

OK radio 26.07.2016
Ulaznice na 50. Gitarijadu u Zaječaru, koja će biti održana od 11. do 13. avgusta, biće besplatne, a novac će biti vraćen svima koji su ih ranije kupili, saopštili su organizatori. Kako je navedeno u saopštenju Centra za kulturu i turizam… »

Inspekcija u Geox-u: Nema opasnosti po radnike

OK radio 26.07.2016
Inspekcijski nadzor koji je u utorak obavljen u fabrici obuće „Geox“ u Vranju pokazao je da je temperatura u fabrici, na koju su se radnici žalili, u granici dozvoljenog. Kako je za televiziju N1 rekla predstavnica Inspektorata za rad Maja Ilić… »

Berlin: Pacijent ubio doktora usred bolnice

OK radio 26.07.2016
Berlin -- Jedan lekar podlegao je povredama koje je zadobio kada je napadač pucao u Univerzitetskoj bolnici u Berlinu. Na njega je pucao pacijent, koji je potom izvršio samubistvo, saopštila je nemačka policija. Policija je navela da nema naznaka da… »

Zašto Tužilaštvo ruši Šabićeva rešenja?

OK radio 26.07.2016
Beograd -- Republički javni tužilac podneo je dve tužbe protiv rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja. U njima u traži da se ponište rešenja Poverenika kojima se Ministarstvu odbrane nalaže da Fondu za Humanitarno pravo dostavi… »