Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 26.07.2016

Protest zaposlenih u Hitnoj pomoći

RT Kragujevac 26.07.2016
Sindikat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć organizovao je danas protest ispred Skupštine grada zbog promene koeficijenata za plate medicinskim tehničarima, i nemedicinskom osoblju nakon izveštaja Državne revizorske institucije. Zaposleni su… »

Besplatni udžbenici za đake prvake

RT Kragujevac 26.07.2016
Svi učenici prvog razreda osnovne škole dobiće početkom septembra besplatne udžbenike, čiju će nabavku finansirati grad Kragujevac. To je prvi put da lokalna samouprava obezbeđuje udžbenike za sve prvake, bez obzira na njihov materijalni status… »

Kragujevčani prvaci Evrope u basketu

RT Kragujevac 26.07.2016
Reprezentacija kragujevačkog Univerzita u basketu 3 na 3 ponovo je postala šampion Evrope. U finalu Evropskog prvenstva, održanom u Rijeci, tim iz Kragujevca pobedio je ekipu Splita rezultatom 21:18. Selekciju kragujevačkog Univerziteta činili su… »

Medalje za mlade fudbalerke Šumadije

RT Kragujevac 26.07.2016
Mlađe selekcije ženskog fudbalskog kluba Šumadija dostojno su reprezentovale grad na tradicionalnom sportskom festivalu u mađarskom gradu Kapošvaru. U konkurenciji ekipa iz 28 zemalja devojčice starosti do 14 godina osvojile su drugo, a dve godine… »

Prijem za učenike iz Piteštija

RT Kragujevac 26.07.2016
U okviru izuzetno uspešne međunarodne saradnje Kragujevca i rumunskog Piteštija duge gotovo pola veka, i ove godine organizovana je tradicionalna razmena najboljih osnovaca ova dva grada. Učenici iz Kragujevca letuju u Rumuniji, dok đaci iz… »

Radnički protiv Borca iz Čačka

RT Kragujevac 26.07.2016
Fudbalski klub Radnički 1923 sutra će se sastati sa Borcem iz Čačka. Kontrolana utakmica igra se u sklopu priprema za predstojeće prvenstvo. Susret dva tima zakazan je za 18 časova na stadionu Čika Dača.… »

Izložba grafika "Elegija"

RT Kragujevac 26.07.2016
Kragujevačka likovna publika ima nesvakidašnju priliku za susret sa delima Kendži Nadžime, umetnika iz dalekog Japana. Izložba njegovih grafika pod nazivom "Elegija" otvorena je u Muzeju "21. oktobar" i trajaće do 10.avgusta. Ni trenutka odmora nije… »