Izvor: RTS arhiva vesti 26.07.2016

Lud fudbal u "ludoj šumi" - četiri gola i dobar rezultat za Zvezdu

RTS 26.07.2016
Crvena zvezda nije pobedila u Bugarskoj. Još važnije – nije izgubila. A postignuta dva gola crveno-belih u Razgradu ohrabriće Miodraga Božovića i njegov tim pred revanš u Beogradu. Ludogorec – Crvena zvezda 2:2. Crvena zvezda se dobro provela u… »

Francuska, jedan od napadača bio na uslovnoj slobodi

RTS 26.07.2016
Devetnaestogodišnji Adel Kermiš jedan je od dvojice napadača koji su ubili sveštenika u crkvi na severu Francuske. Identifikacija drugog napadača je u toku, saopštilo je tužilaštvo. Francuski tužilac je izjavio da je Kermiš bio poznat od ranije… »

Postignut dogovor o nastavku gradnje "Turskog toka"?

RTS 26.07.2016
Doneta je politička odluka da se nastave radovi na gasovodu "Turski tok" kao i na nuklearnoj elektrani u mestu Akuju, prenose ruske agencije citirajući ministra ekonomije Turske Nihata Zejbekčija. Navodi se da je zakazan sastanak između predsednika… »

Otvoreni tunel i obilaznica kod Golubačke tvrđave

RTS 26.07.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport i ambasador Austrije u Beogradu Johanes Ajgner otvorili su tunel i obilaznicu oko Golubačke tvrđave. Vrednost izgradnje deonice ukupne dužine 760 metara, koju… »

Nezavisne: Islamisti u BiH pale srpske zastave

RTS 26.07.2016
Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak, na kojem su prikazana dvojica muškaraca kako pale zastave Srbije, prenose banjalučke „Nezavisne novine". Islamisti, iza kojih je zelena zastava sa arapskim natpisom, kao i ratna zastava Armije BiH… »

EU demantuje Erdogana: Isplatili smo više od 100 miliona evra

RTS 26.07.2016
Zvaničnici Evropske unije odbacuju tvrdnje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana prema kojima je toj zemlji, u okviru sporazuma o izbeglicama sa EU, do sada isplaćeno svega milion do dva od obećanih tri milijardi evra. "To je potpuno netačno. Mi… »

Krvavi pir u Japanu

RTS 26.07.2016
Dvadesetšestogodišnji mladić nožem je u Japanu ubio 19 i ranio više desetina ljudi. Počinilac je nagovestio zločin u više navrata, ali ipak nije bio sprečen. Masakr u Sagamihari je najteži zločin koja je počinila jedna osoba u posleratnom… »

Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog Stepinca

RTS 26.07.2016
Zbog poništavanja osuđujuće presude Alojziju Stepincu, koje smatra rehabilitacijom fašizma i ustaške NDH, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je protestnu notu ambasadoru Hrvatske u Beogradu Gordanu Markotiću. Ministar spoljnih poslova… »

Eksplozije odjeknule Mogadišom, najmanje 13 mrtvih

RTS 26.07.2016
Najmanje 13 osoba je poginulo kada su dva bombaša-samoubice aktivirala eksploziv ispred sedišta glavne baze mirovnih snaga Afričke unije u somalskoj prestonici Mogadišu, u blizini aerodroma. Prvi napadač je aktivirao automobil-bombu, dok je drugi… »

Vulin: Licemerno ponašanje Hrvatske

RTS 26.07.2016
Povodom protestne note Hrvatske zbog „"neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude kardinalu Alojziju Stepincu, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je u pisanoj izjavi ocenio da Hrvatska… »