Politika arhiva vesti 26.07.2016

Otvoreni tunel i obilaznica kod Golubačke tvrđave

RTS 26.07.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport i ambasador Austrije u Beogradu Johanes Ajgner otvorili su tunel i obilaznicu oko Golubačke tvrđave. Vrednost izgradnje deonice ukupne dužine 760 metara, koju… »

Protestna nota Hrvatskoj zbog poništenja presude Stepincu

Novi magazin 26.07.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas protestnu notu ambasadoru Hrvatske u Beogradu Gordanu Markotiću, kojom najoštrije protestuje zbog poništavanja osuđujuće presude izrečene protiv Alojzija Stepinca, koju smatra rehabilitacijom… »

Vulin: Daleko od antifašizma

Danas 26.07.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je, povodom protestne note Hrvatske da je rehabilitovati ustaškog vikara Alojzija Stepinca, da je govoriti o dobrim namerama prema Srbima licemerno koliko i polaganje… »

Han: Srbija u svakom pogledu specijalni slučaj

RTS 26.07.2016
Zbog centralnog položaja na Balkanu, ali i po tome što daje važan doprinos Berlinskom procesu, Srbija je u svakom pogledu specijalan slučaj, istakao je evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han. Podsetio je da Berlinski proces… »

Vreme je da EU zategne dizgine Prištini

Vesti online 26.07.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je u utorak da smatra da je neophodan pritisak Brisela na Prištinu kako bi počela da ispunjava dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), budući da je prošlo godinu dana od… »

Pak: Nikolić ne razmišlja o predsedničkim izborima

Beta 26.07.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne razmišlja o predsedničkim izborima, a kada bude odlučio da se ponovo kandiduje obavestiće javnost, izjavila je savetnica predsednika Stanislava Pak. Ona je za list Politika ocenila da se u javnosti "podiže… »

EU će nastaviti proces proširenja

Beta 26.07.2016
Evropska unija (EU) će nastaviti proces proširenja te zajednice, izjavila je danas ambasadorka Slovačke u Beogradu Dagmar Repčekova. Na prezentaciji prioriteta slovačkog predsedavanja EU koje je počelo 1. jula a završava 31. decembra, ambasadorka… »

Agencija: Zukorlić u potencijalnom sukobu interesa

Mondo 26.07.2016
Narodni poslanik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamer Zukorlić je u potencijalnom sukobu interesa. Foto: MONDO Sivacki Goran To je… »

Đukić Dejanović: Nema dogovora o ulasku SPS u Vladu

RTV 26.07.2016
BEOGRAD - Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se ta stranka ni načelno nije dogovorila o ulasku u vladu sa Srpskom naprednom strankom (SNS). "Bili su razgovori budućeg premijera i… »

Rašković Ivić: Neka cveta, neka raste i živi DSS

Mondo 26.07.2016
Demokratska stranka Srbije (DSS) obeležila je danas 24. godišnjicu osnivanja, a predsednica Sanda Rašković Ivić poručila je da je ova stranka sve vreme bila, ostala i ostaće državotvorna i da je uverena da će DS S "rasti i cvetati". Foto… »