Politika arhiva vesti 26.07.2016

Otvoreni tunel i obilaznica kod Golubačke tvrđave

Beta 26.07.2016
Kod Golubačke tvrdjave danas su otvoreni tunel i obilaznica, a izgradnja te deonice duge 760 metara vredna je 2,3 miliona evra. Tunel i obilaznicu otvorili su mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić, šef Delegacije Evropske unije (EU) u… »

Protest Srbije Hrvatskoj zbog rehabilitacije Stepinca

SEEbiz 26.07.2016
BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas, kako je ministar Ivica Dačić najavio, protestnu notu ambasadoru Hrvatske u Beogradu Gordanu Markotiću kojom najoštrije protestuje zbog poništavanja osudjujuće presude izrečene… »

Vulin: Daleko od antifašizma

Danas 26.07.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je, povodom protestne note Hrvatske da je rehabilitovati ustaškog vikara Alojzija Stepinca, da je govoriti o dobrim namerama prema Srbima licemerno koliko i polaganje… »

Han: Srbija je u svakom slučaju specijalni slučaj

Nova ekonomija 26.07.2016
Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han istakao je danas da je Srbija u svakom slučaju specijalni slučaj, kako zbog centralnog položaja na Balkanu, tako i po tome što daje važan doprinos Berlinskom procesu, koji služi, pored… »

Potreban pritisak Brisela da bi bila formirana ZSO

Beta 26.07.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić ocenio je danas da je izjava ministarke za dijalog u kosovskoj vladi Edite Tahiri da će Srbija pre ulaska u EU morati iz Ustava da izbaci Kosovo "neozbiljna politička varnica" koja ne doprinosi… »

Pak:Nikolić jedini ozbiljni kandidat

Danas 26.07.2016
Savetnik predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković je poručila da je šef države Tomislav Nikolić jedini ozbiljan kandidat za predsednika Srbije, piše današnja Politika. Odgovarajući da pitanje kakve su šanse da Nikolić podnese ostavku, kako bi… »

EU će nastaviti proces proširenja

Beta 26.07.2016
Evropska unija (EU) će nastaviti proces proširenja te zajednice, izjavila je danas ambasadorka Slovačke u Beogradu Dagmar Repčekova. Na prezentaciji prioriteta slovačkog predsedavanja EU koje je počelo 1. jula a završava 31. decembra, ambasadorka… »

Agencija: Zukorlić u potencijalnom sukobu interesa

Mondo 26.07.2016
Narodni poslanik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamer Zukorlić je u potencijalnom sukobu interesa. Foto: MONDO Sivacki Goran To je… »

Đukić Dejanović: Nema dogovora o ulasku SPS u Vladu

Beta 26.07.2016
Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović izjavila je da se ta stranka ni načelno nije dogovorila o ulasku u vladu sa Srpskom naprednom strankom (SNS). "Bili su razgovori budućeg premijera i predsednika naše… »

Rašković Ivić uz Moskva šnit tortu: Neka cveta i živi DSS

B92 26.07.2016
Beograd -- Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić izjavila je na 24 godine od osnivanja te stranke da je DSS uvek bila, ostala i da će uvek biti državotovorna stranka. "DSS su srpska država i narod uvek bili na prvom mestu, pa tek onda stranačke… »