Svet arhiva vesti 26.07.2016

Identificiran jedan od napadača u Francuskoj

Al Jazeera 26.07.2016
Dvojica muškaraca naoružana noževima ubila svećenika i uzela časne sestre i vjernike za taoce u crkvi u Normandiji. Francusko tužiteljstvo je saopćilo da je identificiran jedan od napadača, koji su upali u crkvu u Normandiji i ubili svećenika… »

Postignut dogovor o nastavku gradnje "Turskog toka"?

RTS 26.07.2016
Doneta je politička odluka da se nastave radovi na gasovodu "Turski tok" kao i na nuklearnoj elektrani u mestu Akuju, prenose ruske agencije citirajući ministra ekonomije Turske Nihata Zejbekčija. Navodi se da je zakazan sastanak između predsednika… »

Japan: Ubijeno 19 osoba

Danas 26.07.2016
Japanska vlada je današnje ubistvo 19 osoba u domu za mentalno obolele u Sagamihari, 50 kilometara od Tokija, okarakterisala kao "veoma tragičan i šokantan incident". Lokalne vlasti su saopštile da je dvadesetšestogodišnji Satoši Uemacu oko 2 časa… »

EU demantuje Erdogana: Isplatili smo više od 100 miliona evra

RTS 26.07.2016
Zvaničnici Evropske unije odbacuju tvrdnje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana prema kojima je toj zemlji, u okviru sporazuma o izbeglicama sa EU, do sada isplaćeno svega milion do dva od obećanih tri milijardi evra. "To je potpuno netačno. Mi… »

U bombaškim napadima u Somaliji 13 mrtvih

Novi magazin 26.07.2016
U dve eksplozije nedaleko od aerodroma u glavnom gradu Somalije, Mogadišu, danas je poginulo 13 osoba, novi je bilans bombaških napada za koje je odgovornost preuzela islamistička pobunjenička grupa El-Šabab. "Najmanje 13 ljudi je ubijeno u dve… »

Kulturni Lavrov nije hteo da kaže da su Amerikanci fekalije

Vesti online 26.07.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je optužbe da Moskva stoji iza hakovanja mejlova Nacionalnog komiteta Demokratske stranke u SAD, iz kojih je očito da su Hilari Klinton i "demokrate" aktivno radili na diskreditaciji senatora Bernija… »

Australija u šoku, maloletnici zlostavljani u popravnom domu

RTS 26.07.2016
Australijski premijer Malkom Ternbul naložio je istragu o zlostavljanju maloletnika u jednom kazneno-popravnom domu nakon što je objavljen video-snimak na kojem se vide scene torture koje, kako navode agencije, podsećaju na one iz Gvantanama, gde su… »

Pucnjava u šoping centru u Malmeu

Mondo 26.07.2016
Muškarac je pogođen iz vatrenog oružja u šoping centru u Malmeu, u kvartu u kom većinom žive migranti, nakon čega je policija kordonom zatvorila tu zonu, prenose švedski mediji. Lielveikalā #Malme #Zviedrija kājā sašauts vīrietis. Policija… »

Turski generali pritvoreni u Dubajiu zbog pokušaja puča

B92 26.07.2016
Ankara -- Dvojica vodećih turskih generala u službi u Avganistanu nalaze se u pritvoru u Dubaiju zbog povezanosti s neuspelim pučom u Turskoj. Komandant turskih snaga u Avganistanu, general Mehmet Cahit Bakir i general Sener Topuk nalaze se u pritvoru… »

Nemci neće moći mirno da spavaju: ID objavila snimak poruke teroriste iz Anzbaha!

Kurir 26.07.2016
BERLIN, - Islamska država objavila je snimak na kom se Sirijac Muhamed Dalel (27) koji se razneo u baru u nemačkom gradu Anzbahu i ranio 15 ljudi. Dalel je na se na snimku zaklinje na vernost ID i obećava da nemački narod "neće moći mirno da spava"… »