Svet arhiva vesti 26.07.2016

Identificiran jedan od napadača u Francuskoj

Al Jazeera 26.07.2016
Dvojica muškaraca naoružana noževima ubila svećenika i uzela časne sestre i vjernike za taoce u crkvi u Normandiji. Francusko tužiteljstvo je saopćilo da je identificiran jedan od napadača, koji su upali u crkvu u Normandiji i ubili svećenika… »

Turski zvaničnik: Pilot srušio ruski avion samovoljno

Al Jazeera 26.07.2016
Zamjenik turskog premijera kaže da njegova zemlja nema nikakvih neprijateljskih osjećaja prema Rusiji i nikada ih neće imati. Turski vojni pilot koji je prošle godine srušio ruski vojni avion napravio je to svojevoljno, izjavio je u utorak zamjenik… »

Bivši radnik Doma za hendikepirane u Japanu ubio 19 štićenika

Nova ekonomija 26.07.2016
U napadu u centru za zbrinjavanje hendikepiranih u gradiću u blizini Tokija rano jutros po lokalnom vremenu ubijeno je 19 osoba, a 25 je povređeno. Policija je uhapsila bivšeg radnika tog doma, koji je sam došao u policijsku stanicu da bi se predao… »

Hahn demantuje Erdogana: Isplatili smo više od 100 miliona eura

Al Jazeera 26.07.2016
Ranije je Erdogan izjavio da će Ankara ispuniti obećanja iz sporazuma o migrantima sa EU, ali da je Unija ta koja se ne drži dogovora. Evropski komesar za proširenje Johannes Hahn odbacio je tvrdnje predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogan a prema… »

Somalija pred ratom: Eksplozija u glavnom gradu Mogadišu odnela preko 10 života

Pravda 26.07.2016
MOGADIŠU– Najmanje 13 ljudi je poginulo kada su dva bombaša - samoubice aktivirale eksploziv jutros ispred kancelarija Ujedinjenih nacija i glavne baze mirovnih snaga Afričke unije u somalijskoj prestonici Mogadišu, u blizini aerodroma, saopštila… »

SAD: Demokrate se izvinile Berniju Sandersu

Blic 26.07.2016
Rukovodstvo Demokratske stranke izvinilo se u ponedeljak senatoru iz Vermonta Berniju Sandersu, njegovim pristalicama i celoj partiji zbog "neoprostivih mejlova", koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji njegove kampanje u trci za Belu kuću… »

Australija u šoku, maloletnici zlostavljani u popravnom domu

RTS 26.07.2016
Australijski premijer Malkom Ternbul naložio je istragu o zlostavljanju maloletnika u jednom kazneno-popravnom domu nakon što je objavljen video-snimak na kojem se vide scene torture koje, kako navode agencije, podsećaju na one iz Gvantanama, gde su… »

Švedska policija: Pucnjava u Malmeu nema veze s islamistima

Blic 26.07.2016
Policija švedskog grada Malmea saopštila je da današnja pucnjava u lokalnom šoping centru, u kojoj je jedan muškarac pogođen iz vatrenog oružja, nema veze sa nasiljem islamista nedavno viđenim u drugim delovima Evrope. #developing Shooting in… »

Turski generali pritvoreni u Dubajiu zbog pokušaja puča

B92 26.07.2016
Ankara -- Dvojica vodećih turskih generala u službi u Avganistanu nalaze se u pritvoru u Dubaiju zbog povezanosti s neuspelim pučom u Turskoj. Komandant turskih snaga u Avganistanu, general Mehmet Cahit Bakir i general Sener Topuk nalaze se u pritvoru… »

Novi snimak ID: Nemački narod neće moći mirno da spava

B92 26.07.2016
Berlin -- Islamska država objavila je snimak na kom se Sirijac koji se razneo u baru u nemačkom gradu Anzbahu i ranio 15 ljudi, zaklinje na vernost ID. Sirijac na snimku obećava da nemački narod "neće moći mirno da spava". On je rekao i da je želeo… »