Vojvodina arhiva vesti 26.07.2016

Opozicija bojkotuje rad Skupštine opštine

Dnevnik 26.07.2016
Odbornici u Skupštini opštine Sremski Karlovci iz redova Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije, Pokreta socijalista i Grupe građana „Složno za Karlovce – Milenko Filipović” neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta niti… »

SU: Od oktobra radovi na vodnim sistemima

RTV 26.07.2016
SUBOTICA - Potpisan je ugovor između izvođača radova konsorcijuma koji predvodi "Geo inžinjering BGP" i investitora Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Subotica, kojim je previđeno bušenje i opremanje dva bunara na Centralnom… »

Ipak se neće izgraditi turski spomenik

Magyar Szo 26.07.2016
Skupština opštine Senta je poništila raniju odluku. Uprkos tome što su svi računali da će na jučerašnjoj sednici senćanske skupštine opštine biti rasprave o inicijativi za poništenje odluke od 31. marta, koja se odnosi na prihvatanje zahteva… »

"Humani ponedeljak" na Štrandu: Obezbeđen novac za Dimitrija Matića

Moj Novi Sad 26.07.2016
Cilj humanitarne akcije "Gradskog zelenila" i juče je ostvaren. Kako saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća, tokom poslednjeg "Humanog ponedeljka" na Štrandu bezbeđeno je 242.000 dinara, što je dovoljno za pokrivanje kompletnih troškova… »

Bez struje sutra ulice na Grbavici, Adamovićevom naselju, u centru grada...

Moj Novi Sad 26.07.2016
Zbog planiranih radova na električnoj mreži, "Elektrovojvodina" će sutra isključivati potrošače u Novom Sadu, Petrovaradinu, Beočinu, Banoštoru i Rakovcu. Novi Sad: - od 8 do 13 sati: Ruđera Boškovića 21-49, 20-48. - od 8 do 11 sati… »

Subvencije paorima za zaštitu od grada

RTV 26.07.2016
NOVI SAD - Sedam poljoprivrednih gazdinastava i tri pravna lica potpisali su danas ugovore sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu o subvencionisanju sredstava za nabavku protivgradne mreže za voćarsku proizvodnju. Sekretarijat je ovom prilikom… »

PORESKA INSPEKCIJA: Kontrole vikendom i van radnog vremena

Moj Novi Sad 26.07.2016
Poreska uprava Srbije je najavila da će kontrolisati poslovanje ugostiteljskih objekata svih sedam dana u nedelji i posle propisanog radnog vremena. Kako je saopšteno, tokom leta poreski inspektori kontrolisaće evidentiranje prometa preko fiskalnih… »

Izmena saobraćaja na Limanu IV

NoviSad.com 26.07.2016
Novi Sad - Saobraćaj na delu Limana IV privremeno je izmenjen od danas do 2. septembra. Tako je saobraćaj zabranjen iz pravca Ulice Miloša Crnjanskog u Ulici Jožefa Marčoka, a Ulica Jožefa Marčoka iz pravca Ulice 1300 kaplara postaje "slepa" ulica… »

FK VOJVODINA: Ulaznice za Dinamo od sutra, na istok i sever besplatno

Moj Novi Sad 26.07.2016
Prodaja ulaznica za meč Vojvodina – Dinamo Minsk počeće u sredu od 13 časova. Fudbalski klub Vojvodina obavestio je sinoć sportsku javnost i sve ljubitelje fudbala da će prodaja ulaznica za predstojeći prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu… »

Vrelina "prži" kilovate

Večernje novosti 26.07.2016
Visoke temperature ovih dana povećale potrošnju električne energije za pet odsto u poređenju sa julskim prosekom. PAKLENO vrele temperature u ponedeljak su povećale dnevnu potrošnju električne energije za 4,5 miliona kilovat-sati u odnosu na… »