Balkan arhiva vesti 19.08.2016

Dodik u donjoj Gradini: U ime mira se moramo suočiti sa posledicama rata!

Srbija danas 19.08.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je poručio večeras da svima u BiH i regionu da u ime mira moramo da se suočimo sa posledicama prošlog rata. - Tako imamo šansu da nam se to ne ponovi - poručio je Dodik na komemorativnom skupu povodom… »

Vučić, Cvijanovićeva i Dodik obišli izložbu o Jasenovcu (foto)

Telegraf 19.08.2016
Ceremonija obeležavanja 75 godina od formiranja koncentracionog logora u kojem su stradali Srbi, Jevreji i Romi biće održana kod spomenika "Topola užasa" Premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsednik RS Milorad Dodik i premijerka RS Željka… »

Jurij Nikolajevič umro čekajući da se pokloni Sv Vasiliju

Press 19.08.2016
Ruski državljanin Jurij Nikolajevič Kamnev (59) iz Moskve preminuo je prilikom posete manastiru Ostrogu, a ovo je prvi slučaj da neko umre u ovoj svetinji, javila je Mitropolija crnogorsko-primorska. Foto manastirostrog.com Kako je objavljeno na… »

Vaterpolistkinje SAD olimpijske šampionke

Slobodna Evropa 19.08.2016
Ženska vaterpolo reprezentacija SAD osvojila je danas zlatnu olimpijsku medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je u finalu ubedljivo pobedila Italiju sa 12:5 (4:1, 1:2, 4:1, 3:1). Vaterpolistkinje SAD su tako nastavile dobar niz, pošto… »

Dodik zapevao na zboru u Kozarskoj Dubici

Blic 19.08.2016
Milorad Dodik, predsednik RS je sinoć bio glavna atrakcija narodnog zbora uoči pravoslavnog praznika Preobraženja gospodnjeg u Kozarskoj Dubici. U zahuktaloj narodnoj atmosferi, pod jednim od šatora, predsednik RS se uz pivo, zajedno sa prisutnim… »

Uvredljivi ćirilični natpisi na groblju?

Alo 19.08.2016
Zasad nepoznati počinitelj danas je na zidu groblja Sv. Ane u Osijeku ispisao više ćiriličnih grafita neprimerenog i uvredljivog sadržaja, javila je agencija Hina pozivajući se na saznanja u osiječko-baranjskoj Policijskoj upravi. Dojava o ovom… »

Grupa od 13 bosanskih Srba optužena za ratne zločine

Alo 19.08.2016
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine optužilo je 13 bivših pripadnika vojske bosanskih Srba za ratne zločine na teritoriji Novi Grad (ranije Bosanski Novi), prenela je danas agencija Hina. Prema navodima optužnice, oni su tokom juna 1992. godine… »

Ivanić: Ne bi bilo pametno ne održati referendum

RTV 19.08.2016
SARAJEVO - Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić smatra da su besmislene tenzije koje se dižu oko referenduma u Reublici Srpskoj i misli da ne bi bilo pametno preduzimati bilo kakve mere na onemogućavanju njegovog održavanja. "Zabrana ili… »

Karan: Građani Brčkog glasaće van distrikta

RTV 19.08.2016
BANJALUKA - Predsednik Komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan rekao je da odluka supervizora za Brčko Brusa Bertona neće sprečiti tamošnje građane koji imaju državljanstvo Republike Srpske da glasaju na drugi način - van teritorije tog… »

Supervizor za Distrikt Brčko: Bez referenduma u Brčkom

N1 Info 19.08.2016
Supervizor za Distrikt Brčko Brus G. Berton odbio je da da saglasnost za održavanje referenduma o 9. januaru, Danu Republike Srpske, koji su za 25. septembar najavile vlasti bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, na teritoriji Disktrikta… »