Dudaš: Slomilo mi se srce zbog odustajanja

Beta 19.08.2016

Srpski desetobojac Mihail Dudaš rekao je danas da mu se slomilo srce što je posle osam diciplina morao da ostane od takmičenja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali da je to morao da uradi jer nije želeo da rizikuje ozbiljniju povredu lakta.

"Tokom takmičenja lakat mi je pravio probleme. Povredu vučem već par meseci jer sam tokom ostvarivanja norme za Olimpijske Igre u Novom Sadu zadobio ozbiljnu rupturu pripoja lakta. Sa tom povredom sam na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i bacao, nikome ne bih poželeo takav bol. Zarad uspešnije budućnosti i boljih rezultata, moj tim i ja smo odlučili da ne rizikujemo 'kidanje' lakta koje bi na kraju moglo da se završi operacijom. Odluka je bila teška i moje srce se slomilo, jer je moj stav da ne odustajem od desetoboja ni po koju cenu", rekao je Dudaš, preneo je Atletski savez Srbije.

Dudaš je noćas odustao od takmičenja u desetoboju, nije startovao u bacanju koplja, a u trenutku odustajanja zauzimao je 14. mesto.

"Ovog puta je cena bila moja budućnost, ne želim da pravim greške. Ono što zaista osećam je ogromna zahvalnost što sam Srbiju ponovo predstavljao na Olimpijskim igrama, što sam ove godine ostvario par zacrtanih ciljeva i što sada jasno vidim svoje korake u budućnosti koje će me, siguran sam, dovesti do novih odličja. Hvala svima na ogromnoj podršci i razumevanju", rekao je osvajač bronzane medalje sa Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

(Beta, 08.19.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Sport, najnovije vesti »