Društvo arhiva vesti 19.08.2016

Neophodno utvrditi tačan broj srpskih žrtava u NDH

Beta 19.08.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak uveče da je pred nadležnim institucijama da utvrde tačan broj Srba stradalih u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH), jer ni 70 godina nakon završetka Drugog svetskog rata to nije učinjeno… »

Vremenska prognoza za naredne dane

N1 Info 19.08.2016
U Srbiji će sutra ujutro po kotlinama biti magla, dok se tokom dana u većem delu zemlje očekuje pretežno sunčano i malo toplije vreme, uz slab vetar do umeren vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na istoku i u planinskim… »

Šarčević: Otkloniti prepreke da informatika bude obavezna

Danas 19.08.2016
Neophodno što pre otkloniti prepreke kako bi informatika postala obavezan predmet, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnikom Nacionalnog prosvetnog saveta Aleksandrom Lipkovskim. Ministar Šarčević… »

AMSS: Gužve na graničnim prelazima Batrovci, Šid, Jabuka, Preševo

Novi magazin 19.08.2016
Saobraćaj na putevima Srbije je pojačan, na pojedinim graničnim prelazima moguća su zadržavanja i do dva sata, dok se na nekim naplatnim stanicama vozila zadržavaju duža od sat vremena, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMSS). Po… »

Kiša i danas: Sparno sa pljuskovima, razvedravanje stiže tek sledeće nedelje

Kurir 19.08.2016
BEOGRAD - U Srbiiji će ujutro biti mestimično maglovito, a tokom dana promenljivo oblačno i sparno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, češćim u centralnim i južnim krajevima. Na severu će pre podne biti uglavnom suvo sa dužim periodima… »

Bečki Kurir: Milošević nije oslobođen krivice

RTS 19.08.2016
Bivši predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević nije oslobođen krivice, rekao je neimenovani portparol Haškog tribunala za današnji bečki dnevnik "Kurir". "U suđenju Radovanu Karadžiću nije pronađeno dovoljno dokaza da je Slobodan Milošević… »

Šabić: Zavod za veštačenje treba da dostavi informacije

Novi magazin 19.08.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pozvao je danas Gradski zavod za veštačenje u Beogradu, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, da dnevnom listu "Danas" dostavi informacije o sudskim predmetima u kojima je… »

Danas je Preobraženje - šta će vam se desiti ako ste pocrneli na moru?

Vesti online 19.08.2016
Srpska pravoslavna crkva i vernici slave veliki praznik - Preobraženje Gospodnje, za koje se vezuju i mnogobrojna narodna verovanja i običaji. Ovaj praznik posvećen je sećanju na događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor kada je on najavio svoje… »

Godišnjica Cerske bitke

RTV 19.08.2016
TEKERIŠ - Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dragan Popović, predvodiće danas, državnu ceremoniju povodom obeležavanja 102. godišnjice Cerske bitke. Organizator državne ceremonije, koja se… »

Napušta li Kosovo Ustav Srbije?

Vesti online 19.08.2016
Da li će dugo najavljivana promena važećeg srpskog Ustava doneti odlazak Srbije od sebe, a zbog puta u Evropu? Poruka nove ministarke pravde Nele Kuburović da će se Ministarstvo koje je upravo preuzela truditi da Ustav Srbije bude promenjen do… »