Društvo arhiva vesti 19.08.2016

Vučić u Donjoj Gradini: Srbi više neće u jame; Dodik: Stradali jer su bili na strani istine

Blic 19.08.2016
Prisluživanjem sveća kod “Topole užasa” u Donjoj Gradini večeras je završena centralna manifestacija obežavanja 75 godina od pogroma nad Srbima, Jevrejima i Romima u Koncentracionom logoru Jasenovac. Sveće u pomen nevinim žrtvama u Jasenovcu… »

Sutra sunčano i malo toplije

Novi magazin 19.08.2016
U Srbiji će sutra ujutro po kotlinama biti magla, dok se tokom dana u većem delu zemlje očekuje pretežno sunčano i malo toplije vreme, uz slab vetar do umeren vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na istoku i u planinskim… »

Ukloniti prepreke da informatika postane obavezan predmet

Novi magazin 19.08.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sastao se sa predsednikom Nacionalnog prosvetnog saveta (NPS) Aleksandrom Lipkovskim i tom prilikom istakao da je neophodno što pre otkloniti prepreke kako bi informatika postala obavezan… »

Pojačan saobraćaj, putevi prohodni

RTS 19.08.2016
Saobraćaj u Srbiji je pojačanog intenziteta, a osim slabe magle i sumaglice koja je prisutna na putevima pored rečnih tokova i po kotlinama, vozače očekuju uglavnom suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, saopštio je AMSS. Na Ariljskoj petlji u… »

U Srbiji danas sparno, s lokalnim pljuskovima

Novi magazin 19.08.2016
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i sparno vreme, s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, češćim u centralnim i južnim krajevima. Vetar će bit slab, promenljivog pravca, a temperatura će se kretati od 27 do 30 stepeni. U Beogradu će biti… »

Bečki Kurir: Milošević nije oslobođen krivice

RTS 19.08.2016
Bivši predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević nije oslobođen krivice, rekao je neimenovani portparol Haškog tribunala za današnji bečki dnevnik "Kurir". "U suđenju Radovanu Karadžiću nije pronađeno dovoljno dokaza da je Slobodan Milošević… »

Šabić: Zavod za veštačenje treba da dostavi informacije

Novi magazin 19.08.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pozvao je danas Gradski zavod za veštačenje u Beogradu, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, da dnevnom listu "Danas" dostavi informacije o sudskim predmetima u kojima je… »

SPC i vernici slave Preobraženje

RTV 19.08.2016
NOVI SAD - Srpska pravoslavna crkva (SPC) danas slavi Preobraženje Gospodnje, praznik koji u crkvenom kalendaru i među vernicima ima izuzetan značaj. SPC i njeni vernici svetim liturgijama proslavljaju na taj dan uspomenu na događaj koji se zbio na… »

Godišnjica Cerske bitke

RTV 19.08.2016
TEKERIŠ - Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dragan Popović, predvodiće danas, državnu ceremoniju povodom obeležavanja 102. godišnjice Cerske bitke. Organizator državne ceremonije, koja se… »

Kuburović: Trudićemo se da Ustav Srbije bude izmenjen do kraja 2017.

Nova ekonomija 19.08.2016
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da će se to ministarstvo truditi da Ustav Srbije bude izmenjen do kraja 2017. godine, a da pre toga mora biti promenjen i način izbora nosilaca pravosudnih funkcija. "Izmena ustava nije isključivo u… »