Društvo arhiva vesti 19.08.2016

Obeleženo 75 godina od početka genocida u Jasenovcu

RTV 19.08.2016
BANJALUKA - U Spomen-području Donja Gradina, u organizaciji vlada Srbije i Republike Srpske, večeras je obeleženo 75 godina od formiranja koncentracionog logora Jasenovac, u kojem su stradali Srbi, Jevreji i Romi, uz poruku da se moraju utvrditi tačna… »

Vremenska prognoza - 20. avgust

RTS 19.08.2016
Jutro po kotlinama sa maglom. Tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Na istoku i u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 15 do… »

Ukloniti prepreke da informatika postane obavezan predmet

Novi magazin 19.08.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sastao se sa predsednikom Nacionalnog prosvetnog saveta (NPS) Aleksandrom Lipkovskim i tom prilikom istakao da je neophodno što pre otkloniti prepreke kako bi informatika postala obavezan… »

Vozači, budite strpljivi: Na Batrovcima i Horgošu čeka se 60, a na Bubanj potoku 20 minuta

Kurir 19.08.2016
BEOGRAD - Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta, osim na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom i na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom, gde su zadržavanja za… »

Kiša i danas: Sparno sa pljuskovima, razvedravanje stiže tek sledeće nedelje

Kurir 19.08.2016
BEOGRAD - U Srbiiji će ujutro biti mestimično maglovito, a tokom dana promenljivo oblačno i sparno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, češćim u centralnim i južnim krajevima. Na severu će pre podne biti uglavnom suvo sa dužim periodima… »

Bečki Kurir: Milošević nije oslobođen krivice

RTS 19.08.2016
Bivši predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević nije oslobođen krivice, rekao je neimenovani portparol Haškog tribunala za današnji bečki dnevnik "Kurir". "U suđenju Radovanu Karadžiću nije pronađeno dovoljno dokaza da je Slobodan Milošević… »

Šabić: Zavod za veštačenje da dostavi Danasu informacije

Danas 19.08.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić danas je pozvao Gradski zavod za veštačenje u Beogradu, pod pretnjom novčanog kažnjavanja, da dnevnom listu Danas dostavi informacije o sudskim predmetima u… »

Danas je Preobraženje

RTS 19.08.2016
Srpska pravoslavna crkva danas slavi Preobraženje Gospodnje. Taj praznik posvećen je sećanju na događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor kada on najavljuje svoje potonje stradanje i slavu. Praznik Preobraženja Gospodnjeg, koji se u pravoslavlju… »

102 godine od Cerske bitke

B92 19.08.2016
Tekeriš -- Državna ceremonija obeležavanja 102. godišnjice Cerske bitke biće održana u okviru spomen-kompleksa "Cerska bitka" u mestu Tekeriš kod Loznice. Ceremoniju će predvoditi državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i… »

Napušta li Kosovo Ustav Srbije?

Vesti online 19.08.2016
Da li će dugo najavljivana promena važećeg srpskog Ustava doneti odlazak Srbije od sebe, a zbog puta u Evropu? Poruka nove ministarke pravde Nele Kuburović da će se Ministarstvo koje je upravo preuzela truditi da Ustav Srbije bude promenjen do… »