Ekonomija arhiva vesti 19.08.2016

Prihvaćene prijave sva tri ponuđača za Galeniku

RTV 19.08.2016
BEOGRAD - Komisija za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku odobrila je danas prijave sva tri ponuđača, jer ispunjavaju kvalifikacione uslove, saopšteno je iz Ministarstva privrede. Prijave ponuđača Cadila Pharmaceuticals Limited… »

Evro u ponedeljak 123,36 dinara

Blic 19.08.2016
Dinar će u ponedeljak, 22. avgusta imati približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 123,36 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro će koštati oko dve pare manje nego danas kada je kurs 123,38 dinara. Dinar će… »

Srbiji zbog Bajatovića prete sankcijama

Beta 19.08.2016
Energetska zajednica (EZ) će u oktobru doneti odluku o kazni za Srbiju jer nije završila restrukturiranje Srbijagasa i Jugorosgasa, pišu današnje Večernje novosti. Srbija je imala obavezu prema Sporazumu o EZ i odluci Ministarskog saveta EZ usvojenoj… »

Sastanak Čadeža i Tačija u Prištini

Beta 19.08.2016
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sastao se danas s predstavnicima Privredne komore Kosova i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, koji je podržao dijalog dve privredne komore, kako bi se iskoristili potencijali privredne saradnje… »

Veće penzije i državne plate - dogodine

Mondo 19.08.2016
Plate u javnom sektoru i penzije mogle da budu povećane već od naredne godine, rekao je ministar finansija Dušan Vujović, ističući da država trenutno ima višak od 40 milijardi dinara i da rebalans budžeta nije neophodan ali ga možda bude. Foto… »

Otvoren koridor koji povezuje Aziju i Evropu

RTS 19.08.2016
Teretnjaci iz Rusije, Kine i Mongolije počeli su da saobraćaju novim transportnim koridorom iz Azije u Evropu, saopšštilo je rusko Ministarstvo saobraćaja. "Prvih devet kamiona iz Rusije, Mongolije i Kine svečano je danas otvorilo novi transportni… »

Srbljanović o Miri Stupici: Odlazak jugoslovenske dive

Slobodna Evropa 19.08.2016
Legendarna glumica Mira Stupica preminula je noćas u Beogradu u 93. godini. Prije samo dva dana slavna pozorišna diva proslavila je rođendan u krugu najbližih. "Mira Stupica je autentična jugoslovenska diva i u glumačkom i u širem smislu. Na neki… »

Krkobabić i Ljevnaić razrešeni dužnosti direktora u Poštama i Skijalištima

Beta 19.08.2016
Milan Krkobabić razrešen je dužnosti direktora Pošta Srbije a Dejan Ljevnaić više nije direktor Skijališta Srbije, pišu današnje Večernje novosti. Kadrovska komisija Vlade Srbije, kako navodi list, razrešila je dužnosti Krkobabića i… »

Mršavo trgovanje na Berzi, BELEX indeksi u "crvenom"

Kamatica 19.08.2016
Trgovački dan na Beogradskoj berzi juče je obeležila izuzetno slaba investiciona aktivnost, uz blagi pad berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 4,75 miliona dinara (38,5 hiljada evra). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15… »

Knežević: Još nije vreme za smanjenje poreza i doprinosa

Nova ekonomija 19.08.2016
Ministar privrede Goran Knežević rekao je da će Vlada Srbije raditi na poboljšanju poreskog sistema, ali da još nije vreme za smanjenje poreza i doprinosa. Povodom zahteva Mreže za poslovnu podršku da se smanje porezi i doprinosi na zarade i uvede… »