Izvor: Auto blog arhiva vesti 19.08.2016

Marže: Ford najviše zarađuje po prodatom automobilu

Auto blog 19.08.2016
VW je u prvom polugodištu 2016. prodao najviše automobila. Ipak, drugi automobilski koncerni zarađuju bolje od VW-a. Ko je najprofitabilniji? U teoriji je sve jednostavno: najveći moraju biti i najprofitabilniji, jer što je neka firma veća, može… »

Škoda Octavia na probi "Novosti"

Auto blog 19.08.2016
Već mnogo godina kupovina “škode oktavije” u Srbiji važi za proverenu i pouzdanu kupovinu. I to ne bez razloga. Poslednja generacija češkog “bestselera” samo je potvrdila njenu reputaciju - kvalitetan automobil s najvećim kabinskim prostorom… »

VIDEO: Kad zver beži od čudovišta

Auto blog 19.08.2016
Svaki ljubitelj reli trka vrlo dobro zna šta u tom svetu znači Oninpoja. Čuveni specijalni ispit relija u Finskoj o kojem sanja svaki mladi takmičar - da se među svetskim zvezdama nađe na terenu gde se više leti nego što se vozi po brzom, uskom… »

BMW 2002 Hommage Turbomeister Concept

Auto blog 19.08.2016
Podsećanja radi, BMW je u maju na događaju Concorso d’Eleganza Villa d’Este na obali jezero Komo u Italiji prikazao novi koncept 2002 Hommage, napravljen povodom 100-godišnjice ove bavarske kompanije i pedesetogodišnjice BMW-a serije 02 (u kojoj… »

WRC Nemačka: Mikkelsen u vodstvu, Ogier drugi

Auto blog 19.08.2016
Volkswagenov pilot Andreas Mikkelsen vodi na reliju u Nemačkoj na kraju prvog dana. Mikkelsen je vodio nakon jutarnjih par etapa na prvoj trci na punom asfaltu ove sezone. Francuz Sebastian Ogier je osvojio dva zadnja brzinca, a na superspecijalnom… »

Lamborghini Centenario Roadster i zvanično

Auto blog 19.08.2016
Lamborghini je promociju svog supersportskog modela Centenario održao početkom marta na sajmu automobila u Ženevi, i to u Coupe izdanju, ali je već tada najavljeno da će biti dostupna i Roadster verzija. Takav Centanario Roadster je danas i zvanično… »

Šta je poznato: F1 vozači za 2017.

Auto blog 19.08.2016
Kako piše Sport klub, mnogo stvari je poznato, ali još dosta je nepoznato u F1 karavanu za sledeću godinu. Dok traje letnja pauza, videćemo ko ima siguran angažman za 2017. a koja mesta su i dalje upražnjena i naravno, ko su kandidati za ta… »

Yamaha lansirala novi scrambler, ništa od Evrope

Auto blog 19.08.2016
Yamaha je u Sjedinjenim Državama lansirala novi model, "scrambler" stila, koji predstavlja deo Sport Heritage linije japanskog proizvođača. Pokreće ga "V-Twin" agregat s vazdušnim hlađenjem, zapremine 942 kubika – ista jedinica koja se nalazi na… »

Vicešampion Poljske u automobilizmu testirao za Lein racing

Auto blog 19.08.2016
Trkački vikend šampionata centralne Evrope u automobilizmu započeo je juče slobodnim treninzima na autodromu Slovakiaring kraj Bratislave. Srpski Lein racing ovoga puta nastupa u punom sastavu pa su Milovan Vesnić i Mladen Lalušić nakon nastupa na… »

Inferno "Exotic Car" - Počinje proizvodnja pakla na zemlji

Auto blog 19.08.2016
Kada je Inferno ‘Exotic Car’ stupio na scenu pri kraju prošle godine, njegovo postojanje je bilo preispitavano sa različitih strana autoindustrije. Ovo nije bilo bez razloga, jer su mnogi butik proizvođači automobila pali u zapećak i nikada nisu… »