Izvor: B92/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Marihuana prvi put deo državnog sajma u SAD

B92 19.08.2016
Salem -- Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav događaj u SAD. To predstavljanje mladih biljaka približiće uzgoj marihuane klasičnoj poljoprivredi, za manje od godinu dana od kada… »

Grčka: Spaseno na desetine migranata, sve ih je više

B92 19.08.2016
Atina -- Grčka obalska straža spasila je na desetine migranata pošto se njihov čamac nasukao na pusto ostrvce kod jugozapadne obale Grčke. Oko 70 ljudi nalazilo se u čamcu koji se nasukao noćas na malo ostrvo Sapijenca, kod jugozapadnog vrha… »

Orban ponovo provocira EU, ide kod Erdogana

B92 19.08.2016
Budimpešta -- Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto posetiće u utorak Ankaru, u pripremama za posetu premijera Viktora Orbana Turskoj. Sijarto će biti prvi visoki evropski zvaničnik koji će posetiti Tursku posle pokušaja puča u toj… »

Rusija: Nismo mi krivi za krv i prašinu Omrana Dakneša

B92 19.08.2016
Moskva -- Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je odgovornost za napad na predgrađe Alepa u kojem je povređen dečak čije su fotografije uznemirile javnost. Fotografija na kojoj Omran Dakneš mirno sedi u kolima hitne pomoći obliven krvlju i prašinom… »

Plastični kalašnjikov kao suvenir sa moskovskog aerodroma

B92 19.08.2016
Prozivođač puške AK-47 najavio je da će se na moskovskom aerodromu kao suveniri prodavati plastične ruske puške tipa "kalašnjikov". Grupa Kalašnjikov najavila je ove nedelje otvaranje, na aerodromu Šeremetjevo, prve prodavnice suvenira na temu… »

Predsednička kampanja u SAD na meti ruskih hakera?

B92 19.08.2016
Vašington -- Kompjuterski sistem Donalda Trampa, Republikanske partike kao i kompjuterska mreža Demokratske partije, našle su se na meti napada hakera. Najmanje jednom članu Trampovog osoblja je hakovan imejl nakon čega su sa njegove adrese poslate… »

Zemljotres pogodio južni deo Atlantskog okeana

B92 19.08.2016
Berlin -- Zemljotres magnitude 7,3 stepena pogodio je južni deo Atlantskog okeana. Nemački centar za geonauke sa sedištem u Potsdamu saopštio je da se zemljotres dogodio u regionu ostrva Južna Džordžija, na dubini od oko 10 kilometara. Ta oblast je… »

Britanska policija pokušava da reši misteriju tri stopala

B92 19.08.2016
London -- Tri ljudska stopala nađena su na jugozapadu Engleske za šest meseci, a britanska policija istražuje kako su tu dospela i čija su bila. Tri stopla su nađena od februara do avgusta ove godine u Batu, turističkom gradu na jugozapadu Engleske… »

Maduro: U odnosu na mene, Erdogan je mala beba

B92 19.08.2016
Čistke koje sprovodi turski predsednik Redžep Tajip Erdogan bi izgledale kao "dečija igra" u odnosu na akcije, koje bi preduzeo kada bi opozicija pokušala puč. To je izjavio predsednik Venecuele Nikolas Maduro. "Da li ste videli šta se dogodilo u… »

Turska uzvraća udarac "reklamom": Švedska zemlja silovanja

B92 19.08.2016
Istanbul -- Na međunarodnom aerodromu u Istanbulu postavljen je reklamni baner na kojem se navodi da je "Švedska zemlja silovanja". Naner je postavljen kao odogovor na kritike Švedske o turskom zakonu o seksualnom zlostavljanju dece koji je izazvao… »