Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Od danas - novi Tramp koji se izvinjava, kaje i moli

Blic 19.08.2016
Prvi put nakon ulaska u trku za mesto predsednika SAD-a, republikanski kandidat Donald Tramp je priznao danas da su njegove izjave "mogle da povrede neke ljude" i dodao da mu je "žao zbog stvari koje je rekao u žaru rasprave". Dan posle objavljivanja… »

Napad sa mora: Rusija granatirala džihadiste u Siriji (video)

Blic 19.08.2016
Rusija je danas gađala položaje džihadista u Siriji sa svojih ratnih brodova u Sredozemnom moru, nakon što je počela da koristi vojnu bazu u Iranu za napade na Islamsku državu i Al Kaidu. "Ruska flota je danas ispalila krstareće rakete na mete… »

Putin na Krimu: Rusija neće prekidati odnose s Ukrajinom

Blic 19.08.2016
Rusija neće prekidati odnose s Ukrajinom, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin koji je danas posetio Krim u trenutku povećanih napetosti između Moskve i Kijeva, javile su ruske novinske agencije. On je po dolasku na ukrajinsko poluostrvo Krim… »

Amsterdam: Psi pronašli 1,3 miliona evra kod Albanaca

Blic 19.08.2016
Policija u Amsterdamu saopštila je danas da je uhapsila troje albanskih državljanina nakon što je, zahvaljujući specijalno obučenim psima, pronašla više od 1,3 miliona evra ispod rezervne gume u gepeku jednog automobila. Speurneus Jack stuit op 1,3… »

Merkel: Sankcije ostaju, Moskva nije ispunila obaveze

Blic 19.08.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u danas da nema razloga za ukidanje evropskih sankcija Rusiji pošto Moskva nije ispunila sve obaveze preuzete sporazumom iz Minska. Merkel je, u intervjuu za RND, rekla da je Rusija izavala veliku krizu… »

Ruske veze mu došle glave: Trampov spin doktor i vođa kampanje podneo ostavku

Blic 19.08.2016
Pol Manafrot, dosadašnji šef izbornog štaba republikanca Donalda Trampa, podneo je ostavku na tu funkciju zbog otkrića da je direktno upravljao lobističkom operacijom u Vašingtonu za bivšu ukrajinsku vladaću partiju i predsednika Viktora… »

Veliki požar u Londonu: Goreo soliter, u gašenju učestvovalo 120 vatrogasaca

Blic 19.08.2016
U jednom londonskom soliteru izbio je požar oko 15.44 sati po lokalnom vremenu, a ekipa od 120 vatrogasaca i 25 vatrogasnih kola uspela je da obuzda plamenove oko 17.32, ali neke ekipe ostaće preventivno na licu mesta, obavestili su zvaničnici… »

Turska želi u EU do 2023.

Blic 19.08.2016
Turska želi da se priključi Evropskoj uniji do 2023. godine, izjavio je turski ambasador pri EU Selim Jenel. Jenel je za list Di Velt rekao da se taj datum poklapa sa obeležavanje 100. godišnijce turske Republike. - Bio bi to vrhunac za moju zemlju da… »

Druga strana užasa u Siriji: O jednom dečaku svi govore, a ovoj devojčici niko

Blic 19.08.2016
Potresna slika povređenog dečaka iz sirijskog grada Alepa je obišla ceo svet, međutim o sličnoj slici devojčice iz istog grada skoro niko ne piše. Zašto? Odgovor na ovo pitanje je taj što dečak Omran živi u istočnom delu grada Alepa, a… »

Premijer Australije dao prosjaku pet dolara: Neki tvrde premalo, neki zameraju što je dao

Blic 19.08.2016
Australijski premijer Malkom Turnbul izazvao je burne reakcije javnosti kada se rukovao sa prosjakom, a potom mu dao novčanicu od pet australijskih dolara. Taj gest je ubrzo postao glavna tema australijskih medija, koji su kritikovali, ali i hvalili gest… »