Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Koka-kola privremeno obustavila rad punionice u Indiji

Blic 19.08.2016
Američki proizvođač bezalkoholnih pića Koka-kola je privremeno obustavio rad jedne punionice na severu Indije zbog optužbi za kršenje ekoloških propisa. Iz Koka-kole poručuju da su dobrovoljno obustavili proizvodnju u fabrici u Dasni, blizu NJu… »

Luda vožnja: Radnik ambasade slupao desetak vozila

Blic 19.08.2016
Radnik jedne ambasade u Hrvatskoj polupao je službenim terenskim vozilom desetak automobila u Zagrebu, javljaju hrvatski mediji. Svedoci su ispričali da je muškarac noćas vozio u progrešnom smeru i da je tom prilikom udario desetak parkiranih… »

Najgledaniji izveštaj iz Rija: Dok reporter priča, šta oni to rade u pozadini? (video)

Blic 19.08.2016
Den Voker, izveštač Bi-Bi-Si Sporta iz Rija, na društevnim mrežama trenutno je veća zvezda od samih olimpijaca. Ništa nije osvojio, nije dobio ekskluzivni intervju, ali jeste naterao ljude da snimak njegovog izveštaja odgledaju više puta. "They're… »

Zadarski fricl: Godinama je silovao ćerku i napravio joj dete, a nadleženi okretali glavu

Blic 19.08.2016
Dan nakon što je medijima u regionu odjeknula priča o monstruoznom ocu koji je godinama psihički, fizički i seksualno zlostavljao svoju ćerku, hrvatski mediji objavljuju nove detalje zločina koji je šokirao Balkan. Nesrećna devojka svom ocu je… »

London: Konačno noćne linije metroa

Blic 19.08.2016
Gradonačelnik Londona Sadik Kan najavio je danas otvaranje prve noćne linije podzemne železnice u noći između petka i subote. Kan je rekao da se nada da će noćne linije metroa biti podsticaj za lokalnu ekonomiju. Projekat je predložen pre tri… »

Harli-Dejvidsonu kazna od 15 miliona dolara zbog zagađivanja vazduha

Blic 19.08.2016
Američka kompanija "Harli-Dejvidson", optužena za bespravnu proizvodnju i prodaju uređaja koji povećavaju zagađenje vazduha iz njihovih motora, postigla je nagodbu sa američkim vlastima o plaćanju kazne u visini 15 miliona dolara. Kultni američki… »

Počelo saslušanje turskih oficira koji traže azil u Grčkoj

Blic 19.08.2016
U Grčkoj je danas počelo saslušanje prvog od osmorice turskih vojnih oficira, koji su helikopterom prebegli u Grčku posle prošlomesečnog neuspelog vojnog puča, povodom njihovog zahteva za azil. Odluka o zahtevu turskih oficira biće doneta u roku… »

Otkrivena još jedna tajna ISIS: Kako su islamisti nabavili hemijsko oružje

Blic 19.08.2016
Za neke napade hemijskim oružjem, za koje su optužene snage sirijskog režima, krivi su pobunjenici i džihadisti, otkriva jedan pripadnik Islamske države (ISIS). Abu Ahmad, operativac ISIS-a, dao je više intervjua za " Foreign policy" u kojima je… »

Vladimir Putin i japanski premijer Šinzo Abe sledećeg meseca u Vladisvostoku

Blic 19.08.2016
Japanski premijer Šinzo Abe sastaće se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Vladivostoku početkom septembra, javila je danas japanska novinska agencija Kjodo. Agencija se poziva na izjavu ruskog ministra za razvoj Dalekog istoka Aleksandra… »

Planeta gori: Svaki mesec je vreliji od prethodnog, ali postoji jedna stvar koja može da nas spasi

Blic 19.08.2016
Jul je bio jedan od najtoplijih meseci ikada, barema tako tvrdi NASA, deseti po redu koji je uspeo da obori toplotne rekorde. Ali pomoć stiže i to u obliku La Ninje, vremesnkog fenomena, koji se očekuje, ipak 2017. godine, a ne 2016. kako su neki… »