Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Droga koja pretvara ljude u kanibale: Evo zašto je tinejdžer iz Floride pojeo lice svoje žrtve

Blic 19.08.2016
Uznemirujuće ubistvo bračnog para Stivens u Floridi najnoviji je slučaj koji se dovodi u vezu sa konzumiranjem droge nazvane "flaka". O čemu je zapravo reč? Poznata i kao "alpha-PVP" (alfa-pirolidinopentiofenon) i "šljunak", podseća na sićušne… »

On(a) je prva transrodna osoba u Australiji 20: godina glumila muškarca, ženila se, bila čak i otac

Blic 19.08.2016
Život prve zabeležene transrodne osobe u Australiji nije bio nimalo lak, otkrivaju istorijski izvori. Bio je rudar, spremačica u točionici, zabavljač, pacijent u duševnoj bolnici, suprug, a čak je upisan i kao otac jednog deteta... Ipak, njegova… »

U: jezeru Ontariju pronađena olupina stara 213 godina

Blic 19.08.2016
Američki istraživači otkrili su netaknute ostatke jedinstvenog trgovačkog broda koji je potonuo u snažnoj oluji na Velikim jezerima pre više od 200 godina. #Erie-built ship lost since 1803 discovered in Lake Ontario. https://t.co/xZyRZ4E8S1… »

Požari, zemljotresi i poplave odneli 62 milijarde evra

Blic 19.08.2016
Od zemljotresa u Japanu do šumskih požara u Kanadi, prirodne katastrofe i nesreće izazvane ljudskim faktorom nanele su štetu svetskoj ekonomiji od 71 milijarde dolara (62 milijarde evra) u prvom polugodištu tekuće godine, saopštila je… »

Oštećen izraelski putnički avion uspešno sleteo na aerodrom Ben-Gurion

Blic 19.08.2016
Avion izraelske avio-kompanije El Al koji je poleteo za Kijev sa 182 putnika, vraća se zbog kvara da bi prinudno sleteo na međunarodni aerodrom Ben-Gurion kraj Tel Aviva, javili su večeras izraelski mediji. Kako se navodi, avionu tipa "boing 737" na… »

Bbc: SAD spremne za predaju kontrolu nad sistemom imenovanja na internetu

Blic 19.08.2016
Sjedinjene Američke Države (SAD) potvrdile su da su konačno spremne da posle 20 godina ustupe kontrolu nad sistemom imenovanja na interentu, piše Bi-Bi-Si. Sistem imenovanja domena povezuje internet adrese s odgvorajućim serverima i bez njega bi… »

Hjuman rajts voč pozdravio apel vođe iračkih šiita protiv nasilja nad gejevima

Blic 19.08.2016
Međunarodna nevladina organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč pozdravila je apel uticajnog iračkog šiitskog vođe Moktade al-Sadra na obustavu nasilja prema osobama homoseksualne orijentacije. Iraq: Cleric’s Call Against Anti-LGBT… »

Rusija: Pronađen 21 kilogram kokaina u smrznutoj ribi

Blic 18.08.2016
Ruski carinski službenici otkrili su 21 kilogram kokaina u kontejnerima sa zaleđenom ribom u luci u Sankt Peterburgu, saopštila je danas pres služba carine. U saopštenju se navodi da je nekoliko kontejnera, koji su stigli iz Ekvadora, izazvao sumnju… »

ID: preuzela odgovornost za napad na policiju u Moskvi

Blic 18.08.2016
Informativna agencija koja prati aktivnost Islamske države objavila je danas da je ta organizacija preuzela odgovornost za napad na dvojicu policajaca u policijskoj stanici u Podmoskovlju. To je saopšteno na sajtu SITE koji prati aktivnosti terorista na… »

Kažnjeni izraelski vojnici koji su bacili šok-bombu na pušače nargila

Blic 18.08.2016
Izraelska vojska kaznila je jednog vodnika na deset dana zatvora, a druga dva vojnika disciplinski pošto se pojavio video snimak na kome se vidi kako oni bacaju šok bombu na Palestince koji su pušili nargile na severu Zapadne obale. Na snimku… »