Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Putin: Važan razvoj ekonomskih odnosa sa Ukrajinom

Dnevnik 19.08.2016
SEVASTOPOLj: Razvoj trgovinsko-ekonomskih veza sa Ukrajinom treba da bude u stalnom centru pažnje, izjavio je ruski predsednik. Vladimir Putin, koji je danas stigao na Krim, u vreme povećanih napetosti između Moskve i Kijeva. On je na predlog premijera… »

Dokazi o Janukovičevom finasiranju Trampove kampanje

Dnevnik 19.08.2016
VAŠINGTON: Ukrajinski sektor za borbu protiv korupcije objavio je. danas podatke iz do sada tajnih računovodstvenih dokumentata iz kojih se vide uplate iz proruske političke partije namenjene finasiranju kampanje Donalda Trampa. AP je početkom nedelje… »

Rusija negira da je gađala mesto gde je bio dečak Omran

Dnevnik 19.08.2016
MOSKVA: Rusija je danas negirala da je jedan od njenih vazdušnih udara. pogodio deo Alepa iz čijih ruševina je izvučen petogodišnji sirijski dečak čija fotografija i snimak okrvavljenog lica su potresli svet. Na snimcima se vidi kako vidno… »

PKK preuzela odgovornost za jedan od napada u Turskoj

Dnevnik 19.08.2016
ISTANBUL: Ekstremistička Radnička partija Kurdistana (PKK), zabranjena u Turskoj, preuzela je danas odgovornost za jučerašnji samoubilački napad na policijsku stanicu u gradu Elazig, objavljeno je na sajtu PKK. U tom napadu ubijena su tri policajca… »

Orban: Evropu očekuje cunami referenduma

Dnevnik 19.08.2016
BUDIMPEŠTA: U Mađarskoj se u oktobru održava referendum o kvotama za. prijem migranata, a premijer Viktor Orban očekuje, prenose danas mediji, da najmanje još tri zemlje - Cceška, Poljska i Slovačka - slede primer Mađarske. "Ako mađarski… »

Predsednička kampanja u SAD-u na meti ruskih hakera?

Dnevnik 19.08.2016
VAŠINGTON: Komjuterski sistem Donalda Trampa, Republikanske partije. kao i kompjuterska mreža Demokratske partije, našle su se na meti napada hakera. Najmanje jednom članu Trampovog osoblja je hakovan imejl nakon čega su sa njegove adrese poslate… »

Medvedev potpisao ukaz o osnivanju kockarske zone u Sočiju

Dnevnik 19.08.2016
MOSKVA: Ruski premijer Dmitrij Medvedev je potpisao ukaz o. osnivanju kockarske zone "Krasnaja Poljana" u Sočiju. Kockarska zona će se prostirati na površini od 165.000 kvadratnih metara, na kojoj su ranije izgrađeni objekti za održavanje Zimskih… »