Izvor: Dojče vele arhiva vesti 19.08.2016

CDU za delimičnu zabranu burke

Dojče vele 19.08.2016
Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izneo je svoj stav o burkama – koji je prethodno usaglasio sa pokrajinskim ministrima unutrašnjih poslova iz stranaka CDU/CSU. Politički komentatori su nezadovoljni. Nemački ministar… »

Ko najviše zarađuje po automobilu?

Dojče vele 19.08.2016
Folksvagen je u velikim problemima. Ne samo da je morao da pošalje više hiljada radnika na prinudni odmor, već je, iako je u prvom polugodištu 2016. prodao najviše automobila, taj koncern zaradio manje od drugih. U teoriji je sve jednostavno… »

BiH između Erdogana i Gulena

Dojče vele 19.08.2016
Nakon pokušaja vojnog udara u Turskoj, u Bosni i Hercegovini je intenzivirana rasprava o sukobu na relaciji Erdogan-Gulen, ali i o Gulenovom uticaju u BiH. U fokusu su ponovo obrazovne institucije „Bosna Sema“. O razlazu imama Muhameda Fetulaha… »

Srbija, Kosovo i SAD – promene u odnosima

Dojče vele 19.08.2016
Posle posete potpredsednika SAD Džoa Bajdena Beogradu i Prištini, štampa na nemačkom govornom području se bavi uticajem SAD na Balkanu. A neki su se osvrnuli i na ono što je Ivica Dačić rekao o Slobodanu Miloševiću. Švajcarski dnevnik Noje… »

Ruski dušmani i ruski prijatelji

Dojče vele 19.08.2016
Ko je Rusiji prijatelj, a ko je neprijatelj? Oni koji su do juče bili neprijatelji danas su drugovi – i obrnuto. O tome piše jedan od najpoznatijih ruskih pisaca Viktor Jerofejev. Pišem ovo na Krimu, gde sam prispeo porodičnim poslom. Krim je sada… »

Neuračunljivi kolos na granici Evrope i Azije

Dojče vele 19.08.2016
U Nemačkoj se javno govori o vezama Turske i islamističkih organizacija. To nije ništa novo. Ipak, sve su glasniji oni koji traže da vlada u Berlinu konačno i reaguje na to. Nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova veruje da se Turska „razvila u… »