Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 19.08.2016

Da li je 400 miliona dolara plaćeno Iranu za otkupninu?

Glas Amerike 19.08.2016
Administracija predsednika Obame je juče prvi put javno saopštila da je isplata u gotovom novcu od 400 miliona dolara Iranu bila iskorišćenja kao pritisak da se osigura oslobodjenje američkih zatvorenika koji su držani u Teheranu. Portparol Stejt… »

Tači: Odluka između integracije i izolacije

Glas Amerike 19.08.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je u obraćanju građanima da Kosovo u predstojećem periodu treba da se odluči između integracije i izolacije. On je uputio zahtev poslanicima Skupštine Kosova da izglasaju zakon o ratifikaciji sporazuma o… »

Pomoć spremna ako Rusija podrži primirje

Glas Amerike 19.08.2016
Predstavnici humanitarnih agencija UN saopštili su danas da su spremni da pomognu opkoljenom sirijskom gradu Alepu ukoliko Rusija podrži prekid vatre od 48 sati. Portparolka Svetskog programa za hranu Betina Lišer rekla je da njena organizacija želi… »

Ručak za migrante na dan humanosti

Glas Amerike 19.08.2016
Međunarodni dan humanosti obeležen je danas posluženjem ručka za migrante u Miksalištu u Beogradu, a akciju su zajednički realizovali Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID. Obezbeđeno je više od 300… »

UN krive za širenje kolere na Haitiju

Glas Amerike 19.08.2016
Prvi put posle smrtonosne epidemije kolere na Haitiju 2010. Ujedinjene nacije su priznale da su vojnici svetske organizacije imali ključnu ulogu u širenju te bolesti, od koje je stradalo gotovo 10.000 ljudi, dok je više stotina hiljada inficirano… »

Izvinjenje Lohtija zbog ponašanja u Riju

Glas Amerike 19.08.2016
Američki plivač Rajan Lohti, koji je podneo lažnu prijavu da je tokom održavanja Olimpijade opljačkan na jednoj benzinskoj pumpi u predgrađu Rija sa još trojicom kolega, Džekom Kondžerom, Ganarom Bencom i Džejmsom Figenom, uputio je izvinjenje… »

Olimpijada: Manji troškovi, dugoročne posledice

Glas Amerike 19.08.2016
Zvanična procena troškova olimpijskih igara u Rio De Žaneiru kreće se izmedju 4,5 i 6 milijardi dolara, daleko manje nego što su koštale olimpijade u Sočiju i Londonu. Deo tog novca utrošen je na impresivne infrastukturne projekte za koje se… »

Šef Trampovog izbornog štaba podneo ostavku

Glas Amerike 19.08.2016
Šef izbornog štaba predsedničkog kandidata Republikanske stranke Donalda Trampa, Pol Manafort, podneo je ostavku. Manafortova uloga je već bila umanjena ove nedelje kada je Tramp angažovao novog šefa kampanje i menadžera da bi mu pomogli da… »