Izvor: Kamatica arhiva vesti 19.08.2016

Promet nije mera razvijenosti međubankarskog tržišta

Kamatica 19.08.2016
Ukupan promet na međubankarskom deviznom tržištu (MDT) zaključno sa 31. julom 2016, ne uzimajući u obzir intervencije Narodne banke Srbije, iznosio je 4,1 milijardi evra, saopštila je NBS. Tokom prvih 16 dana avgusta promet na ovom tržištu je… »

Mršavo trgovanje na Berzi, BELEX indeksi u "crvenom"

Kamatica 19.08.2016
Trgovački dan na Beogradskoj berzi juče je obeležila izuzetno slaba investiciona aktivnost, uz blagi pad berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 4,75 miliona dinara (38,5 hiljada evra). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15… »

"Brent" nafta iznad 50 dolara

Kamatica 19.08.2016
Sirova nafta "brent" drži se čvrsto iznad 50 dolara za barel na današnjem trgovanju u Aziji pošto je optimizam na tržištu, odnosno "raspoloženja bikova" uzelo zamah u svetlu nade da će vodeći proizvođači zamrznuti proizvodnju, i usled podataka… »

Sutra niže cene avio-karata za Brisel i Skoplje

Kamatica 19.08.2016
Nacionalna avio-kompanija Air Serbia ponudiće sutra po promotivnim cenama karte za povratne letove na linijama od Beograda za Brisel i za Skoplje, u okviru kampanje "Super subota". Karte po promotivnim cenama moći će da se nabave samo sutra u… »

Uz karavan preduzetništva brže do privatnog biznisa

Kamatica 19.08.2016
"Karavan omladinskog preduzetništva" u septembru nastavlja aktivnosti na promociji preduzetništva i preduzetničke svesti mladih sa ciljem podrške razvoju i jačanju omladinskih poslovnih inicijativa, saopštila je danas Privredna komora Srbije… »

Vesti sa tržišta

Kamatica 19.08.2016
Dolar je oslabio na sedmonedeljni minimum u odnosu na korpu glavnih valuta u četvrtak, nakon što je objavljen zapisnik sa julskog sastanka FED-a koji ukazuje na podeljeno mišljenje po pitanju povećanja kamatnih stopa u narednom periodu. Zapisnik, koji… »

Različite reakcije svetskih berzi na zapisnik Feda

Kamatica 19.08.2016
Akcije na evropskim berzama su juče porasle, posle objavljivanja zapisnika sa julskog zasedanja američke Uprave federalnih rezervi (Fed) i pozitivnih vesti iz Velike Britanije. Londonski indeks akcija je u popodnevnim časovima porastao za 0,1 odsto, na… »

ECB:Prvi efekti Bregzita ograničeni na Veliku Britaniju

Kamatica 19.08.2016
Prvobitni efekti odluke Velike Britanije da istupi iz Evropske unije su uglavnom ograničeni na tu zemlju, uprkos velikoj neizvesnosti u pogledu toga li će takva odluka naštetiti globalnoj ekomiji u budućnosti, ocenili su zvaničnici Evropske centralne… »