Izvor: Kurir arhiva vesti 19.08.2016

Vučić u donjoj Gradini: Srbin više neće u jamu, Srbin više neće bespogovorno u smrt

Kurir 19.08.2016
DONJA GRADINA- U spomen-području Donja Gradina u Republici Srpskoj večeras je počelo obeležavanje ;75. godišnjice od početka genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u ustaškom koncentracionom logoru Jasenovac u Drugom svetskom ratu. Posle… »

Biljana Srbljanović se oprostila od mire stupice: Bila je prava diva! Imala sam sreću da je upoznam!

Kurir 19.08.2016
Legendarna glumica Mira Stupica preminula je u Beogradu u 93. godini. Pre samo dva dana slavna pozorišna diva proslavila je rođendan u krugu najbližih. "Mira Stupica je autentična jugoslovenska diva i u glumačkom i u širem smislu. Na neki način ona… »

Sledi analiza ponuda: Prihvaćene prijave sva tri ponuđača za strateško partnerstvo za Galeniku

Kurir 19.08.2016
BEOGRAD - Komisija za sprovodjenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku odobrila je danas prijave sva tri ponuđača, jer isupunjavaju kvalifikacione uslove, saopšteno je iz Ministarstva privrede. Prijave ponuđača Cadila Pharmaceuticals Limited… »

(Video) Tramp šokirao ameriku: Prvo se pokajao, a onda mu videli golu zadnjicu u javnosti!

Kurir 19.08.2016
Prvi put od ulaska u trku za predsednika SAD, republikanski kandidat Donald Tramp priznao je da su njegove izjave "mogle da povrede neke ljude" i dodao da mu je "žao zbog stvari koje je rekao u žaru rasprave", da bi se zatim na nekoliko mesta pojavio… »

(Video) Putin rešio da sravni džihadiste: Pogledajte napad Crnomorske flote na pripadnike id!

Kurir 19.08.2016
S raketnih brodova Crnomorske flote Rusije lansirane su tri krstareće rakete „kalibr“ na ciljeve Nusra fronta u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. "Danas u 10.55 časova ujutru s položaja u istočnom delu Sredozemnog mora mali… »

Ovo je najgora svetska valuta: 20 puta manje vredna od našeg dinara

Kurir 19.08.2016
Mongolski tugrik je trenutno najgora svetska valuta, iako pre samo pet godina nije bilo tako. Naime, za jedan srpski dinar možete dobiti čak 20,65 mongolskih tugrika prema najnovijem kursu dok za jedan evro možete dobiti čak 2,546.81 tugrika. Inače… »

Nikolić: Srbija bi pogazila samu sebe ako bi uvela sankcije Rusiji

Kurir 19.08.2016
Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija neuvodjenjem sankcija Rusiji pokazala na kojoj strani je u sporu Zapada i Moskve, iako želi da udje u Evropsku uniju. Nikolić je rekao da bi Srbija, koja je i sama trpela zbog sankcija, "samu sebe… »

Srbiji prete nove sankcije: Energetska zajednica gubi strpljenje

Kurir 19.08.2016
Energetska zajednica će u oktobru doneti odluku o kazni za Srbiju jer nije završila restrukturiranje Srbijagasa i Jugorosgasa. Srbija je imala obavezu prema Sporazumu o Energetskoj zajednici i odluci Ministarskog saveta Energetske zajednice usvojenoj… »

Leto se vraća sutra: Vikend topao i sunčan, a u nedelju uveče potpuni preokret

Kurir 19.08.2016
BEOGRAD - U Srbiji će u subotu ujutro po kotlinama biti magla, dok se tokom dana u većem delu zemlje očekuje pretežno sunčano i malo toplije vreme, uz slab vetar do umeren vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na istoku i u… »

Privredna saradnja u centru pažnje: Predsednik PKS Marko Čadež posetio Prištinu

Kurir 19.08.2016
BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sastao se danas s predstavnicima Privredne komore Kosova i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, koji je podržao dijalog dve privredne komore, kako bi se iskoristili potencijali privredne… »