Izvor: N1 Info arhiva vesti 19.08.2016

Vučić o referendumu u RS: Neću se mešati u unutrašnje stvari

N1 Info 19.08.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Banjaluci povodom referenduma o Danu Republike Srpske da se neće mešati u unutrašnje stvari u RS i Bosni i Hercegovini. Premijerka RS, Željka Cvijanović, nazvala medijskim spekulacijama navode da će… »

Vremenska prognoza za naredne dane

N1 Info 19.08.2016
U Srbiji će sutra ujutro po kotlinama biti magla, dok se tokom dana u većem delu zemlje očekuje pretežno sunčano i malo toplije vreme, uz slab vetar do umeren vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na istoku i u planinskim… »

Danas: Vučić će tražiti da Dodik otkaže referendum

N1 Info 19.08.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić protivi se izjašnjavanju građana o Danu Republike Srpske, saznaje list Danas. Vučić će od Dodika tražiti da otkaže referendum, ističe Danas na naslovnoj stranici pozivajući se na diplomatske izvore bliske Vladi… »

Stefanović: Policijska vežba ne ugrožava suverenitet BiH

N1 Info 19.08.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će zajednička vežba policija Republike Srbije i Republike Srpske biti održana na teritoriji Srbije i da se time ni na koji način ne ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine… »

Đurić: Više prava za Srbe ne znači manje prava za Albance

N1 Info 19.08.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je u Prilužju kod Vučitrna da više prava za Srbe na Kosovu i Metohiji ne znači manje prava za kosovske Albance i da su protivnici dobrih odnosa Srba i Albanaca neprijatelji oba naroda… »

Ćiriličnim grafitima išarano groblje u Osijeku

N1 Info 19.08.2016
Zasad nepoznati počinilac u petak je na zidu groblja Sv. Ane u Osijeku ispisao više ćiriličnih grafita neprimerenog i uvredljivog sadržaja, saznaje se u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi. Dojava o događaju primiljena je oko 11 sati, a grafiti… »

Optužnica protiv 13 bosanskih Srba za zločine u Novom Gradu

N1 Info 19.08.2016
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv 13 bosanskih Srba zbog zločina protiv čovečnosti na području opštine Bosanski Novi 1992. godine. Optuženi se terete da su u junu 1992. godine učestvovali u ubistvima, mučenju i progonu… »

Poplavljeno više od 100 kuća u Kosjeriću, oštećeni putevi

N1 Info 19.08.2016
Nevreme sa obilnim kišnim padavinama koje je u četvrtak u popodnevnim i večernjim satima pogodilo Zlatiborski krug najviše štete nanelo je opštini Kosjerić, u kojoj je voda ušla u više od 100 kuća i oštetila veliki broj lokalnih puteva, rečeno… »

Supervizor za Distrikt Brčko: Bez referenduma u Brčkom

N1 Info 19.08.2016
Supervizor za Distrikt Brčko Brus G. Berton odbio je da da saglasnost za održavanje referenduma o 9. januaru, Danu Republike Srpske, koji su za 25. septembar najavile vlasti bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, na teritoriji Disktrikta… »

Klizište na putu kod Perućca, svi automobili izvučeni

N1 Info 19.08.2016
Svi automobili i putnici izvučeni su sa puta između Perućca i Rastišta, koji je bio u prekidu zbog klizišta, rekao je predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović. Kako saznaje N1 niko nije povređen, a put se raščišćava. „Ne možemo… »