Izvor: Newsweek arhiva vesti 19.08.2016

Vučić će od Dodika tražiti da odustane o referenduma

Newsweek 19.08.2016
Kako prenose mediji u BiH "izvesno je da samo premijer Srbije Vučić može nagovoriti Dodika da odustane od zakazanog referenduma" Premijer Srbije tražiće od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da odustane od najavljenog referenduma o Danu… »

Sukobljeni i u inostranstvu: BiH između Erdogana i Gulena

Newsweek 19.08.2016
O razlazu imama Muhameda Fetulaha Gulena s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u javnosti Bosne i Hercegovine nije se mnogo govorilo, sve do neuspešnog vojnog udara u Turskoj. Nakon pokušaja vojnog udara u , u je intenzivirana rasprava o… »

Putinova desna ruka šokirala svet: Govorio o napravi koja skenira odnose između ljudi, predmeta i novca

Newsweek 19.08.2016
U autorskom tekstu Anton Vaino opisuje novu napravu nazvanu „nooskop“, koji može da prodre u globalnu svest i registruje promene u biosferi i ljudskoj aktivnosti. Anton Vaino, novi generalni sekretar ruskog predsednika , izazvao je veliku pažnju… »

Preuzimaju primat: ​Evo šta se krije iza sporazuma Rusije i Irana

Newsweek 19.08.2016
Činjenica da je Teheran Moskvi ustupio korišćenje vojne baze predstavlja prirodan korak koji pokazuje da Rusija i Iran preuzimaju inicijativu i u sirijskom konfliktu, ali i na celom Bliskom istoku. Činjenica da ruska avijacija sada koristi iransku… »

Sedam izgubljenih blaga za kojima se još traga (FOTO)

Newsweek 19.08.2016
Njima je zajednička jedna stvar, svi znaju da postoje, mnogi ih traže, ali za sada bezuspešno. Od ukradenog blaga Asteka do nestalih evropskih umetnina koje su ukrali nacisti ili zlata zakopanih u zemlji, ove dragocenosti i dalje golicaju maštu… »

Medvedev potpisao: Ovaj grad postaje ruski Las Vegas (FOTO)

Newsweek 19.08.2016
Kockarska zona će se prostirati na površini od 165.000 kvadratnih metara. Ruski premijer je potpisao ukaz o osnivanju kockarske zone "Krasnaja Poljana" u Sočiju. Kockarska zona će se prostirati na površini od 165.000 kvadratnih metara, na kojoj su… »

Iz Rusije sa puškom: Kalašnjikov otvorio prodavnicu suvenira

Newsweek 19.08.2016
U radnji će se prodavati i olovke, kišobrani, torbe i majice za natpisom "Ja volim Kalašnjikov" Proizvođač je na najvećem ruskom aerodromu otvorio prodavnicu suvenira u kojoj će se prodavati plastične kopije ove puške, kamuflažna oprema i… »

Orban: Evropu očekuje cunami referenduma

Newsweek 19.08.2016
Orban očekuje da že uspeh mađarskog referenduma ozbiljno uzdrmati Evropsku uniju. U se u oktobru održava o kvotama za prijem migranata, a premijer očekuje, prenose danas mediji, da najmanje još tri zemlje - Cceška, Poljska i Slovačka - slede… »

U potrazi za "Afričkim snom": Ova izbeglička kriza prevazilazi evropsku, a o njoj niko ne govori

Newsweek 19.08.2016
Putovanje od oko 4 hiljade kilometara traje u proseku 15 dana i predstavlja noćnu moru iz koje sve manji broj Afrikanaca izlazi uspešno. Poslednjih godina desetine hiljada ljudi napuštaju severoističnu i kreću na opasno putovanje ka krajnjem jugu… »

Afera mejlovi: Klintonova krivicu prebacuje na prethodnika, on demantuje

Newsweek 19.08.2016
Hilari Klinton tvrdi da joj je savet da u službene svrhe koristi privatni mejl dao Kolin Pauel. Demokratska kandidatkinja za Belu kuću rekla je saveznim istražiteljima da joj je bivši državni sekeretar Kolin Pauel predložio da se koristi privatnom… »