Izvor: Newsweek/Svet arhiva vesti 19.08.2016

Putinova desna ruka šokirala svet: Govorio o napravi koja skenira odnose između ljudi, predmeta i novca

Newsweek 19.08.2016
U autorskom tekstu Anton Vaino opisuje novu napravu nazvanu „nooskop“, koji može da prodre u globalnu svest i registruje promene u biosferi i ljudskoj aktivnosti. Anton Vaino, novi generalni sekretar ruskog predsednika , izazvao je veliku pažnju… »

Preuzimaju primat: ​Evo šta se krije iza sporazuma Rusije i Irana

Newsweek 19.08.2016
Činjenica da je Teheran Moskvi ustupio korišćenje vojne baze predstavlja prirodan korak koji pokazuje da Rusija i Iran preuzimaju inicijativu i u sirijskom konfliktu, ali i na celom Bliskom istoku. Činjenica da ruska avijacija sada koristi iransku… »

Medvedev potpisao: Ovaj grad postaje ruski Las Vegas (FOTO)

Newsweek 19.08.2016
Kockarska zona će se prostirati na površini od 165.000 kvadratnih metara. Ruski premijer je potpisao ukaz o osnivanju kockarske zone "Krasnaja Poljana" u Sočiju. Kockarska zona će se prostirati na površini od 165.000 kvadratnih metara, na kojoj su… »

Iz Rusije sa puškom: Kalašnjikov otvorio prodavnicu suvenira

Newsweek 19.08.2016
U radnji će se prodavati i olovke, kišobrani, torbe i majice za natpisom "Ja volim Kalašnjikov" Proizvođač je na najvećem ruskom aerodromu otvorio prodavnicu suvenira u kojoj će se prodavati plastične kopije ove puške, kamuflažna oprema i… »

Orban: Evropu očekuje cunami referenduma

Newsweek 19.08.2016
Orban očekuje da že uspeh mađarskog referenduma ozbiljno uzdrmati Evropsku uniju. U se u oktobru održava o kvotama za prijem migranata, a premijer očekuje, prenose danas mediji, da najmanje još tri zemlje - Cceška, Poljska i Slovačka - slede… »

U potrazi za "Afričkim snom": Ova izbeglička kriza prevazilazi evropsku, a o njoj niko ne govori

Newsweek 19.08.2016
Putovanje od oko 4 hiljade kilometara traje u proseku 15 dana i predstavlja noćnu moru iz koje sve manji broj Afrikanaca izlazi uspešno. Poslednjih godina desetine hiljada ljudi napuštaju severoističnu i kreću na opasno putovanje ka krajnjem jugu… »

Afera mejlovi: Klintonova krivicu prebacuje na prethodnika, on demantuje

Newsweek 19.08.2016
Hilari Klinton tvrdi da joj je savet da u službene svrhe koristi privatni mejl dao Kolin Pauel. Demokratska kandidatkinja za Belu kuću rekla je saveznim istražiteljima da joj je bivši državni sekeretar Kolin Pauel predložio da se koristi privatnom… »

Mnogo ili premalo: Evo koliko je autralijski premijer udelio prosjaku

Newsweek 19.08.2016
Gest premijera je izazvao osudu ne samo zbog visine iznosa koji je dao prosjaku već i zbog samog činba davanja. Australijski premijer Malkom Turnbul izazvao je burne reakcije javnosti kada se rukovao sa a potom mu dao novčanicu od pet australijskih… »

Opasnost od radikalizacije: Ovo je poslednja prestonica bez džamije u Evropskoj uniji

Newsweek 19.08.2016
Procenjuje se da u gradu funkcioniše oko 100 improvizovanih džamija koje opslužuju populaciju od oko 200.000 muslimana. Molitva u podrumu ili na podu garaže možda deluje neobično, ali to je svakodnevna praksa za preko 200.000 muslimana koji žive u… »

Obama priznao: SAD platile Iranu 400 miliona dolara za otkup talaca

Newsweek 19.08.2016
Ovo je prvi put da SAD otvoreno govoro i tom događaju, koje su kritičari ocenili kao dogovor o otkupu talaca. Administracija američkog predsednika objavila je danas da su platile 400 miliona dolara u kešu Iranu, pre par meseci, kako bi oslobodili… »